Dovlecei umpluti cu branza

Dovlecei umpluti cu branza, o reteta pentru orice anotimp, simpla si gustoasa.

Ingredientele si pasii retetei, mai jos:

Reteta de Dovlecei umpluti cu branza

Reteta de dovlecei umpluti cu branza
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 portii
Preparare: 10 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Dovlecei umpluti cu branza

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 2.5 kg Dovlecei (3 bucati mari)
  • 80 grame Ceapa (o bucata)
  • 10 grame Slanina de porc (afumata)
  • 80 grame Branza telemea (rasa)
  • 15 grame Usturoi (3 catei)
  • 5 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
  • 2 grame Piper negru (un praf de piper)
  • 1 legatura Marar 

Instructiunile retetei de Dovlecei umpluti cu branza

  1. Spala bine dovleceii si elimina cotorul de la ambele capete.
  2. Cu o lingura scoate miezul dovleceilor apoi toaca marunt.
  3. Taie slanina fasii cat mai subtiri si pune pe foc, intr-o tigaie.
  4. Cand se topeste, adauga ceapa taiata marunt si caleste bine.
  5. Adauga si dovleceii maruntiti si prajeste pana cand se inmoaie.
  6. Adauga branza rasa, mai caleste putin si inainte de a lua de pe foc, adauga patrunjelul taiat marunt.
  7. Presara un praf de sare si piper peste dovlecei, apoi umple-i cu aceasta compozitie si pune la cuptor pentru 30 minute, pana cand se inmoaie foarte bine.
  8. Decoreaza cu marar proaspat taiat si serveste!