Dovleacul pentru placinta este extraordinar in orice dieta pentru ca nu are calorii.
Este interesant si prin faptul ca nu are un gust puternic si poate fi convertit sa preia orice aroma doresti. De exemplu reteta de dulceata de dovleac prezentata aici poate fi confundata cu o dulceata de portocale, datorita esentei adaugate.
Poti „pacali” dulceata de dovleac dukan sa aiba orice aroma vrei, de exemplu de fructe de padure.
Reteta de Dulceata de dovleac Dukan
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 10 | borcane |
Preparare: | 30 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Dulceata de dovleac Dukan
Cantitati de ingrediente pentru: borcane- 3 kg Dovleac placintar taiat cubulete
- 1 L Apa rece
- dupa gust Indulcitor Clio lichid
- 1 buc. Scortisoara baton
- 1 lingura Ghimbir praf
- 25 ml Esenta de vanilie (1 sticluta)
- 25 ml Esenta de portocale (1 sticluta)
- 8 grame Sare de lamaie (1 plic) optional
- 2 plicuri Gelfix Dr. Oetker
Instructiunile retetei de Dulceata de dovleac Dukan
- Curata dovleacul si taie-l in cubulete mici.
- Lasa-l la macerat o ora cu indulcitor.
- Pune la fiert cu restul ingredientelor (fara Gelfix si esentele de vanilie si portocale) pentru aproximativ 15 minute, pana cand se inmoaie. Sa nu fie totusi excesiv de fiert pentru ca se vor zdrobi cubuletele.
- Adauga Gelfix, esenta de portocale si vanilie si mai fierbe 5 minute.
- Pune dulceata fierbinte in borcane curate, inchide-le bine cu capace si aseaza borcanele cu gura in jos pentru 5 minute.
- Depoziteaza-le la indemana pentru ca le vei folosi frecvent!