Frigarui cu salata chinezeasca

Poate vei spune ca mancarea chinezeasca nu este printre preferintele tale, insa aceasta reteta este suficient de apropiata de gusturile romanesti. Pentru aceasta reteta de frigarui cu salata chinezeasca, tenta asiatica este data de sosul de soia care da preparatelor o savoare aparte.

Sosurile de soia sunt de mai multe feluri, atentie sa nu contina zahar. Eu am folosit unul light, cu consistenta mai slaba insa daca ai unul concentrat,il poti dilua cu apa. Nu adauga sare suplimentar, pentru ca toate sosurile din soia sunt sarate.

Poti consuma frigaruile in ziua de PP, incepind din croaziera iar in ziua de PL insoteste-le cu aceasta salata de castraveti deosebit de gustoasa.

Daca nu vrei tolerate, renunta la sosul de soia si susan.

Reteta de Frigarui cu salata chinezeasca

Frigarui cu salata chinezeasca
Vote: 3
Evaluare: 4.33
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 5 buc.
Preparare: 15-20 minute
Gatire: 25 minute

Ingredientele retetei de Frigarui cu salata chinezeasca

Cantitati de ingrediente pentru: buc.
Pentru frigarui:
  • 250 grame Carne de vita (muschi de vita fara grasime)
  • 10 ml Sos de soia (fara zahar)
  • 1 lingura Seminte susan (tolerat)
Pentru salata:
  • 1 buc. Castraveti proaspeti Fabio (castravete lung)
  • 1/2 buc. Ceapa 
  • 1 buc. Ardei iute rosu 
  • 1 lingurita Otet din vin 
  • 1 lingurita Sos de soia (tolerat)

Instructiunile retetei de Frigarui cu salata chinezeasca

Pentru frigarui:
  1. Taie carnea in fasii cat mai lungi si groase de aproximativ 2 cm sau ia gata taiata, ca pentru vita Stroganoff.
  2. Da bucatile de carne prin sosul de soia acoperind toata suprafata lor. Nu pune sare pentru ca sosul de soia este foarte sarat.
  3. Infige cate o fasie de carne pe un bat pentru frigarui din loc in loc, serpuit, si rasuceste ca si cand ai face o spirala.
  4. Pune la incins un gratar sau cuptorul de la aragaz si da prin susan fiecare frigaruie.
  5. Asaza-le pe un gratar ca sa se rumeneasca pe toate partile si lasa-le la cuptor 25 minute la 180 grade Celsius.
Pentru salata:
  1. Taie castravetele fasii lungi cat mai subtiri, eventual cu un aparat special pentru curatat legume (ca cel din imagine) daca ai asa ceva, daca nu, cu cutitul. Trebuie sa arate ca niste taitei.
    Aparat pentru taiat legume
  2. Curata si taie ceapa felii subtiri.
  3. Ardeiul iute curata-l de seminte si taie-l fasii subtiri daca ai suficienta rabdare, daca nu, marunt.
  4. Amesteca otetul cu sosul de soia intr-un bol pentru salata si adauga castravetele, ceapa, ardeiul si daca vrei, o picatura de indulcitor lichid.
  5. Amesteca totul si serveste cu frigaruile.

Comentezi?