Icre de fasole boabe

Am remarcat ca reteta de icre de fasole boabe, nu este atat de cunoscuta pe cat credeam. Merita incercata pentru ca este foarte gustoasa si reprezinta o buna alternativa pentru fasolea batuta.

Reteta de Icre de fasole boabe

Icre de fasole boabe
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 5 portii
Preparare: 5 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Icre de fasole boabe

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 650 grame Fasole boabe (fiarta)
  • 60 grame Ceapa (1 buc.)
  • 45 grame Ulei de floarea soarelui (6 linguri)
  • 2 linguri Zeama de lamaie 
  • 3 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
  • 1 gram Piper negru macinat (dupa gust)

Instructiunile retetei de Icre de fasole boabe

  1. Spala fasolea in mai multe ape si pune la fiert, acoperita. Ideal este sa stea la inmuiat cateva ore inainte de fierbere, astfel va fierbe mai repede.
  2. Dupa fierbere, scurge de zeama dar pastreaza putina, poate va fi nevoie sa mai folosesti ulterior.
  3. Pune fasolea scursa in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa curatata, uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul.
  4. Mixeaza pana cand se maruntesc boabele de fasole si obtii o crema granulata. Crema nu trebuie sa fie fina ca la fasolea batuta ci mai degraba seamana la textura cu icrele de peste.
  5. Daca consideri ca este necesar, ii poti adauga putina zeama in care a fiert fasolea (in cazul in care ti se pare consistenta prea ferma si oarecum innecacioasa).
  6. Completeaza gustul cu sare si zeama de lamaie daca mai este necesar si serveste pe o felie de paine prajita sau ca atare.

2 Comentarii

  1. Lili

    mama punea in plus 2-3 pestisori(sardinele) si atuni aduea a icre de peste

    1. Ramona (Autor articol)

      Lili, chiar nu am stiut asta, este o idee excelenta de incercat! Multumesc!

Comentarea este inchisa.