Am remarcat ca reteta de icre de fasole boabe, nu este atat de cunoscuta pe cat credeam. Merita incercata pentru ca este foarte gustoasa si reprezinta o buna alternativa pentru fasolea batuta.
Reteta de Icre de fasole boabe
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 5 | portii |
Preparare: | 5 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Icre de fasole boabe
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 650 grame Fasole boabe (fiarta)
- 60 grame Ceapa (1 buc.)
- 45 grame Ulei de floarea soarelui (6 linguri)
- 2 linguri Zeama de lamaie
- 3 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
- 1 gram Piper negru macinat (dupa gust)
Instructiunile retetei de Icre de fasole boabe
- Spala fasolea in mai multe ape si pune la fiert, acoperita. Ideal este sa stea la inmuiat cateva ore inainte de fierbere, astfel va fierbe mai repede.
- Dupa fierbere, scurge de zeama dar pastreaza putina, poate va fi nevoie sa mai folosesti ulterior.
- Pune fasolea scursa in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa curatata, uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul.
- Mixeaza pana cand se maruntesc boabele de fasole si obtii o crema granulata. Crema nu trebuie sa fie fina ca la fasolea batuta ci mai degraba seamana la textura cu icrele de peste.
- Daca consideri ca este necesar, ii poti adauga putina zeama in care a fiert fasolea (in cazul in care ti se pare consistenta prea ferma si oarecum innecacioasa).
- Completeaza gustul cu sare si zeama de lamaie daca mai este necesar si serveste pe o felie de paine prajita sau ca atare.
mama punea in plus 2-3 pestisori(sardinele) si atuni aduea a icre de peste
Lili, chiar nu am stiut asta, este o idee excelenta de incercat! Multumesc!