Reteta de icre de telina este de fapt un piure de telina, imbogatit cu branza telemea, ceapa verde si marar proaspat.
Are o consistenta mai granulata, de unde si denumirea de icre de telina.
O reteta care merita incercata, va insoti cu succes ca si garnitura orice alt preparat.Reteta de icre de telina este de fapt un piure de telina, imbogatit cu branza telemea, ceapa verde si marar proaspat.
Are o consistenta mai granulata, de unde si denumirea de icre de telina.
O reteta care merita incercata, va insoti cu succes ca si garnitura orice alt preparat.
Reteta de Icre de telina
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 6 | portii |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 40 | minute |
Ingredientele retetei de Icre de telina
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 1.5 kg Telina
- 100 grame Branza telemea
- 50 grame Ceapa verde (jumatate de legatura)
- 2 linguri Ulei de floarea soarelui
- 1 buc. Galbenus de ou
- 50 ml Lapte dulce
- 30 grame Marar (jumatate de legatura)
- dupa gust Sare de bucatarie
Instructiunile retetei de Icre de telina
- Curata si spala telina, apoi taie in felii sau sub forma de cubulete pentru a fierbe mai repede.
- Pune la fiert in apa cat sa o cuprinda.
- Intre timp, taie branza telemea in cubulete mici.
- Taie si ceapa marunt.
- Cand telina este bine fiarta, scoate la scurs intr-o sita.
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
- Paseaza telina cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi, adauga uleiul, galbenusul de ou, laptele si amesteca-le bine pe toate.
- Adauga si cubuletele de branza impreuna cu mararul tocat, apoi sareaza dupa gust (daca mai este cazul, telemeaua este de obicei foarte sarata).
- Pune la cuptor pentru 20 minute.
- Serveste calda, cu ciuperci umplute sau alaturi de preparatul preferat.