Iata ca poti bea lapte si in perioada postului. Lapte de migdale, desigur.
Bogat nutritiv, cu un gust foarte placut, indulcit sau nu, il poti folosi ca baza pentru multe alte retete sau ca o bautura delicioasa.
Aceasta reteta este la fel de potrivita pentru vegetarieni, vegani cat si pentru cei care tin post.
Reteta de Lapte de migdale
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 3 | cesti |
Preparare: | 5 | minute |
Asteptare: | 6 | ore |
Ingredientele retetei de Lapte de migdale
Cantitati de ingrediente pentru: cesti- 1 ceasca Migdale crude
- 3 cesti Apa
- 1 lingurita Esenta de vanilie
Instructiunile retetei de Lapte de migdale
- Lasa migdalele la inmuiat in apa cat sa le acopere, minim 6 ore. Cu cat le vei tine mai mult la hidratat, cu atat mai bine.
- Dupa ce s-au inmuiat, arunca apa si clateste migdalele.
- Pune-le in blender, adauga apa si vanilia si amesteca bine, minim un minut.
- Strecoara laptele cu o strecuratoare fina.
- Serveste indulcit sau ca atare, ornat cu scortisoara.
- Il poti depozita la frigider pentru 3-4 zile.
Îl voi încerca și eu.Sânt curioasă ce gust are
Daca ai rabdare sa il lasi suficient la blender iese foarte satios, putin gros as putea spune, ca un lapte proaspat muls, asa; apoi aromat cu scortisoara si putin indulcit e… intr-un fel! :-) Sper sa iti placa, succes!