Mancare de gutui cu pulpe de pui

Mancarea de gutui este o reteta pe cat de rapida pe atat de savuroasa, iar continutul mare de vitamina C al gutuilor ajuta la cresterea imunitatii exact atunci cand ai mai mare nevoie: toamna, cand se culeg gutuile si sunt ieftine si proaspete!

Vezi reteta de mancare de gutui cu pulpe de pui mai jos, impreuna cu ingredientele si informatiile nutritionale asa cum te-am obisnuit pe Depozitul de Retete, sau urmareste reteta video pentru a vedea pas cu pas cum se gateste mancarea de gutui :-)


Reteta de Mancare de gutui cu pulpe de pui

Mancare de gutui cu pulpe de pui
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Gatire: 35 minute

Ingredientele retetei de Mancare de gutui cu pulpe de pui

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 900 grame Gutui (3 gutui mari)
  • 400 grame Pulpa de pui (4 pulpe superioare)
  • 100 grame Zahar (4 linguri)
  • 250 ml Apa (1 cana)
  • 125 grame Suc de rosii (1 ceasca)
  • 60 grame Ulei de floarea soarelui (4 linguri)
  • 30 grame Unt 80% grasime (1 lingura)
  • 18 grame Amidon de porumb (1 lingura) (merge si faina)
  • 10 grame Sare de bucatarie (1 lingurita)

Instructiunile retetei de Mancare de gutui cu pulpe de pui

  1. Spală gutuile (nu se curăță coaja). Taie-le felii si scoate miezul lemnos,
    Mancare de gutui cu pulpe de pui
  2. Soteaza-le intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei si o lingura de unt si apoi scoate-le pe o farfurie acoperita cu un sevet absorbant,
    Mancare de gutui cu pulpe de pui
  3. Prajeste pulpele de pui in aceeasi tigaie (adauga putin ulei daca este necesar). La final coate-le si pe ele pe un servet din hartie absorbanta,
    Mancare de gutui cu pulpe de pui
  4. Caramelizeaza (nu foarte tare) 4 linguri de zahar intr-o cratita incapatoare, apoi toarna o cana cu apa si lasa la fiert pana se dizolva complet zaharul,
    Mancare de gutui cu pulpe de pui
  5. In acest timp dizolva amidonul in apa rece (apa rece previne cocoloasele),
    Mancare de gutui cu pulpe de pui
  6. Adauga sucul de rosii si amidonul dizolvat in cratita cu zahar caramelizat, pune o lingurita de sare si lasa totul la fiert 5 minute,
    Mancare de gutui cu pulpe de pui
  7. Adauga pulpele de pui prajite anterior si lasa la fiert inca 10 minute,
    Mancare de gutui cu pulpe de pui
  8. Apoi adauga gutuile sotate anterior si lasa la fiert pentru inca 5 minute.
    Mancare de gutui cu pulpe de pui

Notitele retetei de Mancare de gutui cu pulpe de pui

Mancarea de gutui cu pulpe de pui se serveste calda!

Poate fi o mâncare de post foarte buna dacă nu folosim unt si nu adăugăm carne.

1 comentariu

  1. Emilia Gheorghiu

    Da, chiar e grozava reteta asta !!! Are un gust fin dulce – acrisor , iar aroma gutuilor o face si mai gustoasa.

Comentarea este inchisa.