Mancarea de gutui este o reteta pe cat de rapida pe atat de savuroasa, iar continutul mare de vitamina C al gutuilor ajuta la cresterea imunitatii exact atunci cand ai mai mare nevoie: toamna, cand se culeg gutuile si sunt ieftine si proaspete!
Vezi reteta de mancare de gutui cu pulpe de pui mai jos, impreuna cu ingredientele si informatiile nutritionale asa cum te-am obisnuit pe Depozitul de Retete, sau urmareste reteta video pentru a vedea pas cu pas cum se gateste mancarea de gutui :-)
Reteta de Mancare de gutui cu pulpe de pui
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 4 | portii |
Gatire: | 35 | minute |
Ingredientele retetei de Mancare de gutui cu pulpe de pui
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 900 grame Gutui (3 gutui mari)
- 400 grame Pulpa de pui (4 pulpe superioare)
- 100 grame Zahar (4 linguri)
- 250 ml Apa (1 cana)
- 125 grame Suc de rosii (1 ceasca)
- 60 grame Ulei de floarea soarelui (4 linguri)
- 30 grame Unt 80% grasime (1 lingura)
- 18 grame Amidon de porumb (1 lingura) (merge si faina)
- 10 grame Sare de bucatarie (1 lingurita)
Instructiunile retetei de Mancare de gutui cu pulpe de pui
- Spală gutuile (nu se curăță coaja). Taie-le felii si scoate miezul lemnos,
- Soteaza-le intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei si o lingura de unt si apoi scoate-le pe o farfurie acoperita cu un sevet absorbant,
- Prajeste pulpele de pui in aceeasi tigaie (adauga putin ulei daca este necesar). La final coate-le si pe ele pe un servet din hartie absorbanta,
- Caramelizeaza (nu foarte tare) 4 linguri de zahar intr-o cratita incapatoare, apoi toarna o cana cu apa si lasa la fiert pana se dizolva complet zaharul,
- In acest timp dizolva amidonul in apa rece (apa rece previne cocoloasele),
- Adauga sucul de rosii si amidonul dizolvat in cratita cu zahar caramelizat, pune o lingurita de sare si lasa totul la fiert 5 minute,
- Adauga pulpele de pui prajite anterior si lasa la fiert inca 10 minute,
- Apoi adauga gutuile sotate anterior si lasa la fiert pentru inca 5 minute.
Notitele retetei de Mancare de gutui cu pulpe de pui
Mancarea de gutui cu pulpe de pui se serveste calda!
Poate fi o mâncare de post foarte buna dacă nu folosim unt si nu adăugăm carne.
Da, chiar e grozava reteta asta !!! Are un gust fin dulce – acrisor , iar aroma gutuilor o face si mai gustoasa.