O reteta de mancare de mazare de post pe care o poti consuma cu mare placere in perioada postului dar nu numai.
Secretul pentru a obtine o mancare de mazare de post foarte gustoasa consta in a adauga mult marar proaspat, bine spalat, dupa ce ai terminat de gatit mancarea si chiar dupa ce s-a racit. Astfel aroma mararului nu va fi afectata de tratamentul termic si vei avea o mancare foarte aromata, cu un gust proaspat de primavara, in orice anotimp.
Reteta de Mancare de mazare de post
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 4 | portii |
Preparare: | 5 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Mancare de mazare de post
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 75 grame Ceapa (1 buc.)
- 1 lingura Ulei de floarea soarelui
- 500 grame Mazare verde (congelata)
- 150 grame Bulion de tomate sau ardei
- 2 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
- 1 legatura Marar proaspat
- 1 lingura Amidon de porumb (optional)
Instructiunile retetei de Mancare de mazare de post
- Curata ceapa si taie marunt.
- Intr-o cratita pune o lingura de ulei la incins si caleste ceapa pana devine lucioasa.
- Adauga mazarea congelata, amesteca cu ceapa calita si pune apa cat sa cuprinda mazarea.
- Lasa la fiert la foc mediu, acoperita cu capac pana cand se inmoaie boabele de mazare.
- Adauga bulionul si sarea si amesteca, apoi mai lasa la fiert, descoperit, pana ce mai scade sosul.
- Daca preferi mazarea cu mai mult sos, il poti ingrosa cu 1 lingura de amidon dizolvata in apa rece, pe care o adaugi in mancarea de mazare si dupa cateva clocote, sosul se va ingrosa.
- Ia de pe foc si dupa ce se raceste, adauga mararul foarte bine spalat si proaspat taiat marunt.
Ce apetisant arată o incerc