Mancare de mazare de post

O reteta de mancare de mazare de post pe care o poti consuma cu mare placere in perioada postului dar nu numai.

Secretul pentru a obtine o mancare de mazare de post foarte gustoasa consta in a adauga mult marar proaspat, bine spalat, dupa ce ai terminat de gatit mancarea si chiar dupa ce s-a racit. Astfel aroma mararului nu va fi afectata de tratamentul termic si vei avea o mancare foarte aromata, cu un gust proaspat de primavara, in orice anotimp.

Reteta de Mancare de mazare de post

Mancare de mazare de post
Vote: 6
Evaluare: 4.5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 5 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Mancare de mazare de post

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 75 grame Ceapa (1 buc.)
  • 1 lingura Ulei de floarea soarelui 
  • 500 grame Mazare verde (congelata)
  • 150 grame Bulion de tomate sau ardei
  • 2 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
  • 1 legatura Marar proaspat
  • 1 lingura Amidon de porumb (optional)

Instructiunile retetei de Mancare de mazare de post

  1. Curata ceapa si taie marunt.
  2. Intr-o cratita pune o lingura de ulei la incins si caleste ceapa pana devine lucioasa.
  3. Adauga mazarea congelata, amesteca cu ceapa calita si pune apa cat sa cuprinda mazarea.
  4. Lasa la fiert la foc mediu, acoperita cu capac pana cand se inmoaie boabele de mazare.
  5. Adauga bulionul si sarea si amesteca, apoi mai lasa la fiert, descoperit, pana ce mai scade sosul.
  6. Daca preferi mazarea cu mai mult sos, il poti ingrosa cu 1 lingura de amidon dizolvata in apa rece, pe care o adaugi in mancarea de mazare si dupa cateva clocote, sosul se va ingrosa.
  7. Ia de pe foc si dupa ce se raceste, adauga mararul foarte bine spalat si proaspat taiat marunt.

1 comentariu

  1. Daniela Sorina Basma

    Ce apetisant arată o incerc

Comentarea este inchisa.