Reteta de mancare de spanac cu oua este potrivita in orice sezon. Cu spanac proaspat sau congelat si cu oua ochiuri in paine, va fi deliciul intregii familii.
Reteta de Mancare de spanac cu oua
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 2 | portii |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Mancare de spanac cu oua
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 500 grame Spanac congelat sau proaspat dar oparit si scurs
- 150 grame Ceapa verde (1 legatura)
- 25 ml Ulei de floarea soarelui (2 linguri)
- 5 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
- 100 ml Bulion de tomate
- 4 catei Usturoi
- 2 felii Paine alba
- 2 buc. Oua
Instructiunile retetei de Mancare de spanac cu oua
- Daca folosesti spanac proaspat, curata-l de codite si spala-l bine in mai multe ape.
- Pune-l in apa clocotita cateva minute si scoate-l intr-o sita, la scurs.
- Curata si spala ceapa verde, apoi taie marunt.
- Caleste-o in putin ulei pana cand se inmoaie.
- Adauga spanacul bine scurs (nu este necesar sa il tai marunt decat daca doresti asta in mod special). Spanacul congelat il poti pune direct congelat in cratita, acoperit cu capac, la foc mediu. Cand se decongeleaza complet, scoate capacul si lasa sa fiarba descoperit, pentru evaporarea apei.
- Sareaza si adauga bulionul, mai lasa-l cateva clocote, apoi adauga usturoiul zdrobit. Ia de pe foc.
- Ia cele doua felii de paine si fa o scobitura rotunda in fiecare.
- Pune feliile de paine intr-o tigaie incinsa, apoi sparge cate un ou in fiecare scobitura.
- Lasa la prajit la foc mic spre mediu, pana cand sunt gata ouale.
- Serveste cu mancarea de spanac.