Reteta de mancare din piept de pui cu apio am „compus-o” pe loc intr-un supermarket unde ma invarteam si ma gandeam ce retete sa mai gatesc cu piept de pui si care sa nu imi ia mult timp. Am zarit tulpinile de telina, pentru ca asta sunt de fapt si am executat rapid o mancare de seara, care mi-a placut foarte mult.
Reteta de Mancare din piept de pui cu apio
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 3 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Mancare din piept de pui cu apio
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 800 grame Piept de pui dezosat, fara piele
- 15 grame Ulei de floarea soarelui (1 lingura)
- 60 grame Ceapa (1 bucata)
- 250 grame Morcovi (3 bucati mai mici)
- 600 grame Apio (o tulpina)
- 50 grame Smantana pentru gatit (3 linguri)
- 3 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
Instructiunile retetei de Mancare din piept de pui cu apio
- Spala si taie pieptul de pui in fasii.
- Pune-l la prajit intr-o cratita potrivit de mare in uleiul incins pana se rumeneste.
- Adauga ceapa taiata in cuburi mari si caleste impreuna cu puiul.
- Taie morcovul cat mai subtire sau da-l pe razatoare si adauga-l in mancare.
- Spala apio bine si taie in felii, pe diagonala, apoi pune in cratita si lasa la calit pana cand se inmoaie dar nu de tot, sa ramana usor crocant.
- Inainte de a lua de pe foc, adauga smantana, sareaza, mai lasa un minut si serveste!