Mancare din piept de pui cu apio

Reteta de mancare din piept de pui cu apio am „compus-o” pe loc intr-un supermarket unde ma invarteam si ma gandeam ce retete sa mai gatesc cu piept de pui si care sa nu imi ia mult timp. Am zarit tulpinile de telina, pentru ca asta sunt de fapt si am executat rapid o mancare de seara, care mi-a placut foarte mult.

Reteta de Mancare din piept de pui cu apio

Reteta de mancare din piept de pui cu apio
Vote: 4
Evaluare: 4.5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii:3portii
Preparare: 10minute
Gatire: 20minute

Ingredientele retetei de Mancare din piept de pui cu apio

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 800 gramePiept de pui dezosat, fara piele 
  • 15 grameUlei de floarea soarelui (1 lingura)
  • 60 grameCeapa (1 bucata)
  • 250 grameMorcovi (3 bucati mai mici)
  • 600 grameApio (o tulpina)
  • 50 grameSmantana pentru gatit (3 linguri)
  • 3 grameSare de bucatarie (dupa gust)

Instructiunile retetei de Mancare din piept de pui cu apio

  1. Spala si taie pieptul de pui in fasii.
  2. Pune-l la prajit intr-o cratita potrivit de mare in uleiul incins pana se rumeneste.
  3. Adauga ceapa taiata in cuburi mari si caleste impreuna cu puiul.
  4. Taie morcovul cat mai subtire sau da-l pe razatoare si adauga-l in mancare.
  5. Spala apio bine si taie in felii, pe diagonala, apoi pune in cratita si lasa la calit pana cand se inmoaie dar nu de tot, sa ramana usor crocant.
  6. Inainte de a lua de pe foc, adauga smantana, sareaza, mai lasa un minut si serveste!
    Reteta de mancare din piept de pui cu apio

Comentezi?