Excelenta aceasta mancare de mazare cu carne de porc!
Singurul ei secret consta intr-un ingredient banal, slanina de porc afumata. Caleste bine pana cand se topeste si vei avea o mancare de mazare care se va termina rapid :).
Serveste cu gogosari murati si bucura-te de ea!
Reteta de Mazare cu carne de porc
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 4 | portii |
Preparare: | 5 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Mazare cu carne de porc
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 100 grame Slanina de porc afumata
- 250 grame Carne de porc
- 200 grame Ceapa
- 500 grame Mazare verde congelata
- dupa gust Sare de bucatarie
- 150 grame Bulion de ardei
- 1 legatura Marar
Instructiunile retetei de Mazare cu carne de porc
- Taie slanina de porc in felii foarte subtiri si pune-o intr-o tigaie incinsa.
- Taie ceapa marunt.
- Cand s-a topit din grasime, adauga carnea de porc si ceapa, apoi prajeste-le pana cand carnea nu mai are culoarea rozalie.
- Adauga mazarea congelata si o ceasca cu apa. Las-o sa fiarba acoperita pana cand se inmoaie boabele de mazare.
- Adauga sare dupa gust, bulionul si daca este necesar, mai completeaza cu putina apa.
- Pe foc mic, mai lasa la fiert cateva clocote, pana cand se leaga usor sosul.
- Ia de pe foc, adauga marar proaspat taiat si serveste.