Mazare cu carne de porc

Excelenta aceasta mancare de mazare cu carne de porc!

Singurul ei secret consta intr-un ingredient banal, slanina de porc afumata. Caleste bine pana cand se topeste si vei avea o mancare de mazare care se va termina rapid :).

Serveste cu gogosari murati si bucura-te de ea!

Reteta de Mazare cu carne de porc

Mazare cu carne de porc
Vote: 10
Evaluare: 4.5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 5 minute
Gatire: 20 minute

Ingredientele retetei de Mazare cu carne de porc

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 100 grame Slanina de porc afumata
  • 250 grame Carne de porc 
  • 200 grame Ceapa 
  • 500 grame Mazare verde congelata
  • dupa gust Sare de bucatarie 
  • 150 grame Bulion de ardei 
  • 1 legatura Marar 

Instructiunile retetei de Mazare cu carne de porc

  1. Taie slanina de porc in felii foarte subtiri si pune-o intr-o tigaie incinsa.
  2. Taie ceapa marunt.
  3. Cand s-a topit din grasime, adauga carnea de porc si ceapa, apoi prajeste-le pana cand carnea nu mai are culoarea rozalie.
  4. Adauga mazarea congelata si o ceasca cu apa. Las-o sa fiarba acoperita pana cand se inmoaie boabele de mazare.
  5. Adauga sare dupa gust, bulionul si daca este necesar, mai completeaza cu putina apa.
  6. Pe foc mic, mai lasa la fiert cateva clocote, pana cand se leaga usor sosul.
  7. Ia de pe foc, adauga marar proaspat taiat si serveste.
    Mazare cu carne de porc

Comentezi?