Reteta de negresa de post cu dulceata de visine si glazura de ciocolata, este cea mai simpla prajitura de post pe care o poti face.
Este cu adevarat delicioasa si poate fi pregatita oricand, nu doar in perioadele postului. Fara mare efort, obtii un desert minunat.
Negresa de post este economica, simpla, usor de preparat si…ciocolata! cu visine!! Ce sa iti poti dori mai mult de la o prajitura de post…
Reteta de Negresa de post
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 24 | bucati |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 50 | minute |
Ingredientele retetei de Negresa de post
Cantitati de ingrediente pentru: bucati Pentru blatul negresei de post:
- 700 grame Faina de grau (4 cani)
- 10 grame Praf de copt (un pliculet)
- 45 grame Cacao (neagra, 6 linguri)
- 200 grame Zahar (7 linguri)
- 1 gram Sare de bucatarie (un praf de sare)
- 900 ml Apa carbogazoasa (3 cani)
- 250 grame Ulei de floarea soarelui (1 cana)
- 400 grame Dulceata de visine
- 10 ml Esenta de rom (o lingurita)
Pentru glazura negresei de post:
- 40 grame Cacao (neagra)
- 150 grame Zahar (5 linguri)
- 20 grame Ulei de floarea soarelui (2 linguri)
- 60 grame Apa (6 linguri)
Instructiunile retetei de Negresa de post
Blat negresa de post:
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius si pregateste o tava cu hartie de copt.
- Combina intr-un bol ingredientele solide (faina, praf de copt, cacao, zaharul si sarea). Amesteca-le bine.
- Adauga apa minerala si uleiul si amesteca pana cand obtii un aluat omogen.
- Incorporeaza si dulceata, apoi adauga esenta de rom.
- Pune compozitia in tava si lasa la cuptor pentru 50 de minute, la temperatura de 180 grade celsius.
- Verifica din cand in cand cu scobitoarea si cand iese curata, atunci negresa este gata.
- Lasa blatul negresei la racit, in tava.
Glazura negresa de post:
- Pune intr-un ibric cacao, zaharul, uleiul si apa, apoi pune pe foc mediu.
- Amesteca continuu, 3-4 minute pana cand se topeste zaharul si compozitia devine omogena.
Asamblare negresa de post:
- Intinde glazura calduta peste blat, cu ajutorul unei spatule sau cu o lingura si lasa negresa la racit. Glazura se va mai intari dar cand vei portiona prajitura, glazura se va scurge usor pe marginile prajiturii.
- Portioneaza negresa direct in tava cu ajutorul unui cutit, elimina capetele si taie in patrate egale.
- Decoreaza cu coaja rasa de portocala.
Notitele retetei de Negresa de post
Daca blatul negresei nu a crescut uniform si are denivelari, inainte de a pune glazura, intoarce blatul pe partea cealalta si vei obtine o prajitura perfect dreapta.
Poti prepara glazura si cu nuca daca vrei, in genul retetei de aici.
am facuto , buna,multumesc
Da este foarte buna.
Intrebarea mea este daca avem voie sa listam retetele facute de d-ra.
Cristina,
Desigur, in plus poti avea si lista pentru cumparaturi cu toate ingredientele retetelor selectate de tine.