Oua umplute cu branza

Aceasta reteta de oua umplute cu branza imi place mai mult decat varianta de oua umplute cu ficat pentru ca mi se pare mai usoara. Oricum, de obicei, dupa Pasti imi raman destule oua vopsite si trebuie sa le convertesc pentru ca altfel nu le mananca nimeni. Asa ca, cel mai la indemana imi este sa fac oua umplute.

Poti folosi orice branza vrei dar ideala este branza telemea. In functie de cat de sarata este branza, trebuie sa ajustezi cantitatea de sare dupa gust.

In rest, este o reteta foarte simpla, tare gustoasa si chiar satioasa.

Daca iti place picant, iata o reteta de oua umplute picante, aici.

Reteta de Oua umplute cu branza

Oua umplute cu branza
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Oua umplute cu branza

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Oua umplute
  • 8 Oua 
  • 2 Galbenus de ou 
  • 100 grame Smantana 
  • 30 grame Branza telemea 
  • 1 grame Sare de bucatarie 
  • 1 grame Piper negru 
Pentru sos: oua umplute
  • 200 grame Smantana 
  • 40 grame Branza telemea 
  • 5 grame Faina de grau (o lingurita)
  • 1 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
  • 1 grame Piper negru (dupa gust)

Instructiunile retetei de Oua umplute cu branza

Umplere oua
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
  2. Fierbe ouale tari. Cand le-ai luat de pe foc, pune apa rece peste ele ca sa se raceasca si sa se curete usor. Lasa-le 2-3 minute, apoi curata-le de coaja.
  3. Taie ouale fierte in doua, pe lungime.
  4. Scoate galbenusurile cu atentie sa nu se rupa albusurile. Se pot scoate cu o lingurita sau tragand usor de albus, largind usor cavitatea in care se afla galbenusul.
  5. Pune galbenusurile intr-un castron si adauga cele doua galbenusuri crude, pe rand si frecand bine cu un tel, o lingura sau chiar cu mixerul. In final trebuie sa rezulte o pasta fina.
  6. Adauga o lingura de branza rasa, smantana, sare si piper dupa gust.
  7. Freaca bine compozitia cu lingura sau cu mixerul pana cand arata ca o crema.
  8. Umple albusurile cu aceasta compozitie. Poti pune cu lingura sau cu un aparat de ornat.
  9. Asaza ouale umplute intr-un vas potrivit pentru cuptor si presara-le cu branza rasa.
Pentru sos: oua umplute
  1. Amesteca smantana cu o lingurita de faina si un praf de sare.
  2. Toarna peste ouale umplute, nu este necesar sa fie acoperite complet cu sos.
  3. Mai presara putina branza rasa si pune totul la cuptor pentru 20 minute.
  4. Se servesc fierbinti, decorate cu frunzulite de marar sau patrunjel proaspat.
    Oua umplute cu branza
  5. Poti presara un praf fin de piper.

Notitele retetei de Oua umplute cu branza

Oua umplute cu branza

O alta varianta pe care tot vreau sa o incerc este cu avocado-guacamole, reteta aici.