Reteta de pastai cu usturoi si porc se prepara rapid, fiind de un real ajutor in momentele cand trebuie sa prepari o cina rapida.
Daca ai pastai congelate, le poti scoate cu cateva ore inainte la decongelat apoi totul devine rapid.
Reteta de Pastai cu usturoi si porc
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 3 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Pastai cu usturoi si porc
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 400 grame Pastai de fasole
- 15 ml. Ulei de floarea soarelui (1 lingura)
- 250 grame Carne de porc
- 60 grame Ceapa (1 buc.)
- 2 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
- 5 grame Usturoi (2 catei)
- 5 grame Otet din vin (1 lingurita)
- 1 gram Piper negru (un praf)
- 1 legatura Patrunjel
Instructiunile retetei de Pastai cu usturoi si porc
- Pastaile pot fi congelate sau proaspete. In ambele variante, opareste-le pana cand se inmoaie, apoi lasa-le la scurs intr-o sita.
- Taie carnea de porc in fasii subtiri si pune-o la prajit intr-o tigaie incinsa, cu o lingura de ulei, apoi scoate-o pe o farfurie.
- Separat, pune la incins o lingura de ulei si caleste ceapa taiata marunt.
- Adauga si pastaile si caleste-le putin, amestecand cu grija sa nu se zdrobeasca.
- Sareaza, pune usturoiul zdrobit si otet dupa gust, amesteca apoi ia de pe foc.
- Combina carnea prajita cu pastaile, pipereaza, adauga patrunjel proaspat taiat si serveste.