Pilaf cu pui, iarasi o reteta de mancare din aceea, din categoria varza calita, din care, oricat de multe portii as face, este insuficient.
Grasimea de pasare ii da pilafului cu pui un gust excelent, cat despre carne, am folosit pulpe de pui dezosate si le-am taiat fasii.
Un pilaf cu pui gustos, pentru gurmanzi.
Reteta de Pilaf cu pui
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 4 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Pilaf cu pui
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 130 grame Grasime de pasare
- 300 grame Carne de pui (pulpe dezosate)
- 70 grame Ceapa (1 buc.)
- 350 grame Orez alb
- 130 grame Pastarnac (2 buc.)
- 100 grame Morcovi (1 buc)
- 1/2 lingurita Sare de bucatarie
- dupa gust Piper alb
- 1 legatura Patrunjel
Instructiunile retetei de Pilaf cu pui
- Portioneaza grasimea de pasare in bucati cat mai mici si pune-le intr-o cratita la foc mediu, acoperita cu capac. Lasa pe foc pana cand se topeste toata. Amesteca din cand in cand, prin agitarea cratitei pe foc, tinand-o de maner.
- Taie carnea fasii subtiri, apoi adauga in grasimea topita , dar cu atentie sa nu sara grasime. Eventual inainte de a pune carnea, opreste de tot focul si lasa sa se linisteasca.
- Taie ceapa marunt iar legumele cubulete.
- Spala bine orezul si lasa-l la scurs intr-o strecuratoare.
- Adauga ceapa, apoi legumele taiate si orezul si caleste putin. Cand incepe sa se lipeasca usor, adauga 800 ml. apa, apoi presara sare si piper.
- Lasa sa fiarba la foc mic spre mediu, pana cand incepe sa se umfle iar bobul nu mai este deloc tare.
- Acopera cu un capac si chiar daca este focul oprit, el se va mai umfla.
- Adauga patrunjel proaspat tocat si serveste!
bun…bun..
Gustos