Placinta cu mere de post

Placinta cu mere de post este excelenta in orice perioada a anului pentru ca merele se gasesc in orice sezon.

Am remarcat ca uneori nu exista nici o diferenta intre retetele de post si cele care contin ingrediente de origine animala, din punct de vedere al gustului si savorii.

Placinta cu mere de post este una din retetele de post pe care o poti faci oricand. Economica, cu putine ingrediente, placinta cu mere este vedeta in orice sezon.

Poti adauga si mai multa savoare daca servesti aceasta placinta cu mere de post cu frisca vegetala, in perioada postului.

Reteta de Placinta cu mere de post

Placinta cu mere de post
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 portii
Preparare: 20 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Placinta cu mere de post

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Pentru foi placinta cu mere de post:
  • 250 grame Margarina (la temperatura camerei)
  • 1 lingura Otet din vin 
  • 6 linguri Apa 
  • 1 praf Sare de bucatarie 
  • 300 grame Faina de grau 
Pentru umplutura placinta cu mere de post:
  • 500 grame Mere 
  • 300 grame Zahar 
  • 50 grame Stafide 
  • 1 lingurita Scortisoara pudra 
  • 1 lingurita Esenta de rom 

Instructiunile retetei de Placinta cu mere de post

Pentru foi:
  1. Amesteca bine primele patru ingrediente (margarina moale, otetul, aoa si sarea) apoi incorporeaza faina.
  2. Framanta bine aluatul, daca ai un robot de bucatarie planetar foloseste-l, iar tu admira-l cum munceste cat timp te odihnesti putin. Daca nu, considera ca ai fost la sala.
  3. Acum lasa si aluatul sa se odihneasca 15 minute, in timp ce tapetezi o tava pentru cuptor de forma rotunda si il pui pe acesta la incins la 180 grade celsius.
  4. Imparte aluatul in doua parti egale si intinde din el doua foi rotunde, pe dimensiunea tavii.
Pentru umplutura:
  1. Curata merele de coaja si taie-le cubulete sau rade-le pe razatoare mai mare.
  2. Caleste-le pe foc impreuna cu zaharul, stafidele si esenta de rom pana cand nu isi mai lasa zeama.
Asamblare:
  1. Pune prima foaie in tava si incearca sa o aranjezi cat mai bine pe forma tavii apoi adauga compozitia pentru umplutura si presara scortisoara.
  2. Adauga deasupra si cea de-a doua foaie, aranjata cat mai bine si unindu-i marginile cu prima foaie. Apasa aluatul ca sa se lipeasca de prima foaie.
  3. Cresteaza aluatul de deasupra cu ajutorul unui cutit.
  4. Pune la copt pentru 30-40 minute si incearca sa te abtii pana se termina de copt.
  5. Pentru servire decoreaza cu zahar pudra.

Notitele retetei de Placinta cu mere de post

O alta reteta buna de placinta este aici.

Comentezi?