O pufoasa prajitura cu caise si iaurt, decorata extrem de simplu dar de mare efect.
Ideal este sa folosesti caise dulci si parfumate. Daca ti se par totusi acre, poti presara prajitura cu zahar pudra din abundenta.
Reteta si pasii, mai jos:
Reteta de Prajitura cu caise si iaurt
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 12 | portii |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 40 | minute |
Ingredientele retetei de Prajitura cu caise si iaurt
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 300 grame Caise (6 bucati)
- 10 buc. Oua (mici)
- 600 grame Zahar (2 cani)
- 400 ml Iaurt (1 cana)
- 50 ml Ulei de floarea soarelui (10 linguri)
- 5 ml Esenta de portocale (1 lingura)
- 800 grame Faina de grau (4 cani)
- 1 plic Praf de copt
- 1 gram Sare de bucatarie (un praf)
Pentru decorat:
- 3 grame Cacao neagra (1 lingurita pentru decor)
- 10 ml Sirop de trandafiri (1 lingura) optional
Instructiunile retetei de Prajitura cu caise si iaurt
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu faina o tava pentru cuptor.
- Spala caisele, elimina samburii si lasa-le la zvantat.
- Separa albusurile de galbenusuri.
- Amesteca bine galbenusurile cu zaharul, iaurtul, uleiul si esenta de portocale.
- Combina faina cu praful de copt.
- Bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le in galbenusuri, usor sa nu se lase compozitia.
- Adauga si faina, amestecand cu o spatula, de sus in jos.
- Pune compozitia in tava si niveleaza cu spatula.
- Pentru decorat amesteca cacao cu sirop sau cu o lingura de dulceata (fara fructe) asa incat sa obtii o pasta mai groasa. In lipsa acestora poti folosi o lingura din compozitia din tava.
- Pune in tava punctulete de cacao, din loc in loc.
- Trece o scobitoare sau un bat de frigaruie prin fiecare punct si trage usor.
- Adauga caisele din loc in loc, cu scobitura in jos, tinand cont de faptul ca atunci cand vei taia prajitura, fiecare portie sa aiba in mijloc o caisa.
- Pune la cuptor pentru 40 minute si verifica daca este coapta cu ajutorul unei scobitori. Daca scobitoarea iese umeda, prajitura cu caise mai trebuie lasata la copt.
- Lasa la racit in tava, apoi portioneaza.
- Pudreaza cu zahar fin sau serveste ca atare.