Prajitura cu dovleac si gem

Aceasta prajitura cu dovleac si gem se adreseaza si celor care iubesc mai putin gustul natural al dovleacului pentru placinta. Combinatia dintre gem si dovleac se dovedeste a fi castigatoare, un gem aromat convertind in mod placut pe cea a dovleacului.

In ceea ce priveste curatatul dovleacului, de fapt taiatul acestuia (asta mi se pare cel mai greu) eu practic solutia coacerii inainte. Cel mai simplu mod de lucru cu dovleacul este sa il pui intreg la cuptor, timp de o ora la 180 grade C, suficient cat sa se inmoaie cat sa il poti taia si curata usor.

Referitor la gem, poti folosi orice gem sau dulceata doresti. Eu am folosit dulceata de trandafiri si nu a mai fost cazul sa adaug alte arome, aceasta fiind foarte aromata.

Reteta de Prajitura cu dovleac si gem

Reteta de Prajitura cu dovleac si gem
Vote: 5
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 20 bucati
Preparare: 15 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Prajitura cu dovleac si gem

Cantitati de ingrediente pentru: bucati
  • 650 grame Dovleac placintar 
  • 100 ml Apa 
  • 50 ml Ulei de floarea soarelui 
  • 100 grame Zahar 
  • 350 grame Dulceata de trandafiri 
  • 300 grame Faina de grau 
  • 7 grame Praf de copt (conform indicatiilor de pe plic)
  • 2 grame Scortisoara pudra (1 lingura)
  • 1 gram Nucsoara (un varf de lingurita)
  • 5 grame Coaja rasa de lamaie (1 lingura)

Instructiunile retetei de Prajitura cu dovleac si gem

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu faina o tava pentru cuptor.
  2. Dovleacul copt rade-l de coaja si curata-l de seminte.
  3. Miezul ramas pune-l la robot si marunteste-l bine.
  4. Din cantitatea de 650 grame din reteta, ia o cana (250 grame) si amesteca intr-un bol cu apa, uleiul, zaharul si 150 grame de dulceata.
  5. Separat, in alt bol, amesteca faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara si coaja rasa de lamaie.
  6. Combina cele doua boluri, fara a amesteca exagerat ci doar atat cat sa se omogenizeze compozitia.
  7. Pune amestecul in tava, apoi pune deasupra restul de dovleac maruntit amestecat in prealabil cu dulceata ramasa.
  8. Pune la cuptor pentru 30 minute.
  9. Taie prajitura in forma dorita si presara deasupra zahar pudra.
    Reteta de Prajitura cu dovleac si gem

4 Comentarii

  1. Alina Vatav

    Mâine seara vin la degustare ?

    1. Depozitul de Retete

      Pai hai! Cu TIR-ul, snälla du! :-D

  2. Ramona (Autor articol)

    Ma bucur Simona! Excelenta ideea cu dulceata de gutui.

  3. Fortan Simona Ana

    Buna,
    Foarte buna prajitura.Am inlocuit dulceata de trandafiri cu cea de gutui.A iesit o minune.

Comentarea este inchisa.