Prajitura cu mac

O prajitura cu mac de mare simplitate, cu foi de placinta gata cumparate. Prajitura cu mac este cremoasa, fina si delicioasa. Mi-au iesit numai rime pana acum :) Prajitura are o singura crema care se imparte in doua, se adauga macul si practic rezulta doua straturi diferite. Ca si arome, am folosit vanilie. In rest, oua, iaurt, zahar si ulei. Simplu.

Daca vrei sa prepari prajitura cu mac cu foi facute in casa, poti folosi reteta de foi pentru placinta cu dovleac si nuca de aici:

Reteta de Prajitura cu mac

Prajitura cu mac
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 10 portii
Preparare: 35 minute
Gatire: 20 minute

Ingredientele retetei de Prajitura cu mac

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Pentru umplutura:
  • 400 grame Foi de placinta 
  • 5 buc. Oua 
  • 500 grame Iaurt 
  • 250 grame Zahar 
  • 200 grame Ulei de floarea soarelui 
  • 10 grame Esenta de vanilie 
  • 200 grame Seminte mac 
Pentru sirop:
  • 250 grame Zahar 
  • 500 grame Apa 
  • 10 grame Esenta de vanilie 

Instructiunile retetei de Prajitura cu mac

Preparare prajitura cu mac:
  1. Scoate foile de placinta la decongelat, nu trebuie cu mult timp inainte pentru ca se decongeleaza repede.
  2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C sau mediu la gaz.
  3. Intr-un bol suficient de mare, pune ouale intregi, iaurtul, 250 grame zahar, uleiul, vanilia si amesteca totul foarte bine, cu un tel.
  4. Imparte compozitia obtinuta in doua parti egale.
  5. Intr-una din ele adauga macul si amesteca.
  6. Pregateste o tava pentru cuptor, tapetand-o cu putin ulei sau unt si faina.
  7. Pune 3-4 foi de placinta subtirele si unge-le intre ele cu putin ulei, (atat cat se ia pe pensula) din loc in loc, nu trebuie unse foarte bine pentru ca se vor imbiba cu ulei.
  8. Pune deasupra foilor compozitia fara mac si niveleaza.
  9. Adauga un nou strat de 3-4 foi, la fel, unse putin intre ele.
  10. Pune crema de mac, niveland frumos.
  11. Pune un ultim strat de foi de placinta, tot atatea ca numar si la fel, unse putin intre ele.
  12. Pune prajitura cu mac la cuptor pentru 30-35 minute acoperita cu o folie de aluminiu sau foaie de copt daca ai cuptor pe gaz sau doar pe partea de jos daca este electric pentru ca se rumeneste foarte repede.
  13. Prajitura este gata cand trece testul scobitorii sau cand este bine inchegata si ferma la atingere.
  14. In timp ce se coace prajitura cu mac, prepara siropul.
Preparare sirop prajitura cu mac:
  1. Pune apa la fiert intr-un ibric si adauga zaharul. Amesteca din cand in cand ca sa nu se caramelizeze zaharul.
  2. Dupa ce a inceput sa fiarba, mai lasa cateva clocote si ia de pe foc.
  3. Adauga aroma de vanilie si pune siropul de zahar peste prajitura fierbinte, pe toata suprafata acesteia, imediat dupa scoaterea ei din cuptor. Siropul va inmuia prajitura, devenind astfel foarte cremoasa.
  4. Lasa la racit in tava, pana cand se raceste complet apoi pudreaza cu zahar fin daca doresti.

Notitele retetei de Prajitura cu mac

Prajitura cu mac este excelenta rece, de la frigider.