Prajitura cu mere turnata

Reteta de prajitura cu mere turnata este o prajitura care imi vine ca turnata :) . Simpla, rapida, spornica, pufoasa.

Servita proaspat scoasa din cuptor si usor calduta, cu una, doua cupe de inghetata de vanilie, poate fi transformata intr-un desert minunat.

Reteta de Prajitura cu mere turnata

Reteta de Prajitura cu mere turnata
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 10 portii
Preparare: 20 minute
Gatire: 40 minute

Ingredientele retetei de Prajitura cu mere turnata

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Reteta pentru blat:
  • 6 buc. Oua 
  • 250 grame Zahar 10 linguri
  • 150 ml Ulei de floarea soarelui 10 linguri
  • 150 ml Lapte dulce 10 linguri
  • 5 ml Esenta de vanilie 1 lingurita
  • 200 grame Faina de grau 10 linguri
  • 5 grame Praf de copt (jumatate de plic)
Reteta pentru umplutura:
  • 1.5 kg Mere 
  • 50 grame Unt 80% grasime 
  • 125 grame Zahar 5 linguri
  • 5 grame Scortisoara pudra 1 lingurita
  • 5 ml Esenta de vanilie 1 lingurita
Pentru servit:
  • 10 cupe Inghetata de vanilie (pentru 10 portii de prajitura)

Instructiunile retetei de Prajitura cu mere turnata

Reteta pentru blat:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu faina o tava pentru cuptor.
  2. Bate albusurile spuma.
  3. Freaca galbenusurile cu zaharul, adauga uleiul treptat apoi laptele. Aromeaza compozitia cu esenta de vanilie.
  4. Incorporeaza albusurile in compozitia de galbenusuri.
  5. Combina intr-un bol separat faina cu praful de copt, apoi incorporeaza in amestecul de oua.
  6. Pune jumatate din compozitie in tava tapetata si pune la cuptorul incins pentru 10 minute, pana ce se intareste putin blatul.
Reteta pentru umplutura:
  1. Spala merele si extrage cotorul.
  2. Rade merele pe razatoarea mare sau taie-le cubulete mici.
  3. Pune untul intr-o cratita pe foc si cand se topeste, adauga merele rase, zaharul si scortisoara.
  4. Caleste merele pana cand se inmoaie. Inainte de a lua de pe foc, adauga esenta de vanilie.
Asamblare:
  1. Adauga compozitia de mere calite peste blatul scos din cuptor apoi rastoarna restul de compozitie ramas peste mere.
  2. Pune la cuptor pentru 30 minute.
  3. Portioneaza prajitura cand s-a mai racit putin insa nu complet.
  4. Serveste cu o cupa de inghetata de vanilie ce va completa perfect prajitura cu mere turnata, usor calduta.