Prajitura cu prune

O prajitura cu prune delicioasa, deosebita, cu migdale adaugate si aromata cu scortisoara. Se poate inlocui faina cu faina fara gluten si astfel pot manca si persoanele cu intoleranta la gluten.

Pentru prajitura cu prune, prunele trebuie sa fie bine coapte, va fi cu atat mai savuroasa. Prajitura se coace un timp mai indelungat si la temperatura mai mica dar merita.

Daca ai multe prune si vrei un gem pentru iarna, o reteta buna, aici.

Reteta de Prajitura cu prune

Prajitura cu prune
Vote: 1
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 12 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 105 minute

Ingredientele retetei de Prajitura cu prune

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 185 grame Unt 80% grasime (la temperatura camerei)
  • 275 grame Zahar 
  • 6 Oua 
  • 125 grame Faina de grau 
  • 5 grame Praf de copt 
  • 10 grame Scortisoara pudra 
  • 400 grame Migdale macinate
  • 250 grame Prune (8 buc.)
  • 40 grame Zahar brun 
  • 20 grame Zahar pudra pentru presarat la final

Instructiunile retetei de Prajitura cu prune

  1. Scoate untul din frigider si lasa-l la temperatura camerei.
  2. Spala bine prunele, elimina coditele si taie-le pe jumatate, eliminand si samburii.
  3. Preincalzeste cuptorul la 160 grade C sau treapta mic spre mediu la cuptorul pe gaz.
  4. Tepeteaza o forma pentru cuptor cu unt si faina, pe toata suprafata acesteia.
  5. Pune untul moale intr-un bol, adauga cele 275 grame de zahar si bate totul bine cu mixerul pana cand amestecul devine o crema.
  6. Adauga ouale, pe rand, unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
  7. Pune faina intr-un bol separat si amesteca bine cu scortisoara si cu praful de copt.
  8. Adauga si faina in compozitie, amestecand bine. apoi migdalele bine maruntite.
  9. Pune compozitia in forma, niveland-o frumos.
  10. Adauga jumatatile de prune cu partea cu coaja in jos, pe toata suprafata prajiturii.
  11. Presara zaharul brun pe toata suprafata prajiturii cu prune.
  12. Pune la cuptor pentru o ora si jumatate sau doua, pana cand prajitura este ferma la atingere. Poti face testul cu scobitoarea.
  13. Cand este gata, scoate din cuptor si lasa la racit 10-15 minute in forma.
  14. Scoate prajitura cu prune din forma si lasa sa se raceasca complet pe un gratar (daca mai ai rabdare, daca nu, nu-i nici un pacat).
  15. Presara zahar pudra si bucura-te de minunata prajitura cu prune!

Notitele retetei de Prajitura cu prune

Prajitura cu prune