Prajitura Dukan cu dovleac

Prajitura Dukan cu dovleac imi place pentru ca este spornica. Poti consuma destul de multa intr-o zi si mai ales poti face intr-o cantitate mai mare pentru mai multe zile.

Eu am avut un dovleac urias si l-am copt inainte de a-l taia, asta pentru ca nu am putut sa il tai inainte. Cand s-a mai inmuiat (dar nu copt pana a devenit piure) l-am taiat, curatat de coaja, am eliminat samburii si l-am ras. Reteta de mai jos este construita pe baza dovleacului gata copt.

Reteta de Prajitura Dukan cu dovleac

Reteta de prajitura Dukan cu dovleac
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 portii
Preparare: 30 minute
Gatire: 60 minute

Ingredientele retetei de Prajitura Dukan cu dovleac

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Reteta pentru blat:
  • 3 buc. Oua 
  • 2 grame Indulcitor Clio pudra (2 linguri)
  • 25 grame Indulcitor Eritrit (1 lingura)
  • 5 grame Esenta de rom (1 lingurita)
  • 50 grame Tarate de ovaz (4 linguri)
  • 200 grame Dovleac placintar (copt, ras)
Reteta pentru umplutura:
  • 2 kg Dovleac placintar (copt, ras)
  • 5 grame Indulcitor Clio pudra (5 linguri)
  • 100 grame Indulcitor Eritrit (4 linguri)
  • 5 grame Coaja rasa de lamaie (de la 1 lamaie)
  • 5 grame Esenta de rom (1 lingurita)
Pentru ornament:
  • 5 grame Cacao degresata (1 lingurita)
  • 1 gram Indulcitor Clio pudra (1 lingura)

Instructiunile retetei de Prajitura Dukan cu dovleac

Pentru blat:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu hartie de copt o tava intinsa, tava aceea a cuptorului este potrivita.
  2. Separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile spuma impreuna cu indulcitorul si esenta de rom.
  3. Amesteca galbenusurile cu taratele si dovleacul copt si ras.
  4. Incorporeaza albusurile, apoi pune toata compozitia rezultata in tava captusita cu hartie de copt si lasa la cuptor pentru 15 minute.
  5. Lasa la racit si apoi cu grija, desprinde hartia de copt si pune blatul inapoi in tava.
Pentru umplutura:
  1. Rade dovleacul si amesteca-l cu indulcitorul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
  2. Pune compozitia peste blat si niveleaza. Nu este nevoie sa scurgi din lichidul rezultat pentru ca se va insiropa si blatul astfel.
Pentru ornat:
  1. Amesteca cacao cu 3 linguri de zeama de la dovleac si cu indulcitorul si cu o lingurita "picteaza" puncte mai mari sau linii ori un alt model ce iti vine la indemana.
  2. Pune tava in cuptor pentru 30 de minute la 180 grade C. O poti lasa mai mult daca este necesar, in functie de cat de copt era dovleacul initial.
  3. Lasa la racit, taie in romburi si serveste!