Prajitura Dukan cu dovleac imi place pentru ca este spornica. Poti consuma destul de multa intr-o zi si mai ales poti face intr-o cantitate mai mare pentru mai multe zile.
Eu am avut un dovleac urias si l-am copt inainte de a-l taia, asta pentru ca nu am putut sa il tai inainte. Cand s-a mai inmuiat (dar nu copt pana a devenit piure) l-am taiat, curatat de coaja, am eliminat samburii si l-am ras. Reteta de mai jos este construita pe baza dovleacului gata copt.
 
Reteta de Prajitura Dukan cu dovleac
 |    |     Adauga la Meniul de Favorite  Reteta prezenta in Meniul de Favorite   |        Deschide Meniul de Favorite    |      Imprima reteta   |  
| Portii: | 8 | portii | 
| Preparare: | 30 | minute | 
| Gatire: | 60 | minute | 
Ingredientele retetei de Prajitura Dukan cu dovleac
Cantitati de ingrediente pentru: portii Reteta pentru blat: 
 - 3 buc. Oua
 - 2 grame Indulcitor Clio pudra (2 linguri)
 - 25 grame Indulcitor Eritrit (1 lingura)
 - 5 grame Esenta de rom (1 lingurita)
 - 50 grame Tarate de ovaz (4 linguri)
 - 200 grame Dovleac placintar (copt, ras)
 
 Reteta pentru umplutura: 
 - 2 kg Dovleac placintar (copt, ras)
 - 5 grame Indulcitor Clio pudra (5 linguri)
 - 100 grame Indulcitor Eritrit (4 linguri)
 - 5 grame Coaja rasa de lamaie (de la 1 lamaie)
 - 5 grame Esenta de rom (1 lingurita)
 
 Pentru ornament: 
 - 5 grame Cacao degresata (1 lingurita)
 - 1 gram Indulcitor Clio pudra (1 lingura)
 
Instructiunile retetei de Prajitura Dukan cu dovleac
 Pentru blat: 
 - Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu hartie de copt o tava intinsa, tava aceea a cuptorului este potrivita.
 - Separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile spuma impreuna cu indulcitorul si esenta de rom.
 - Amesteca galbenusurile cu taratele si dovleacul copt si ras.
 - Incorporeaza albusurile, apoi pune toata compozitia rezultata in tava captusita cu hartie de copt si lasa la cuptor pentru 15 minute.
 - Lasa la racit si apoi cu grija, desprinde hartia de copt si pune blatul inapoi in tava.
 
 Pentru umplutura: 
 - Rade dovleacul si amesteca-l cu indulcitorul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
 - Pune compozitia peste blat si niveleaza. Nu este nevoie sa scurgi din lichidul rezultat pentru ca se va insiropa si blatul astfel.
 
 Pentru ornat: 
 - Amesteca cacao cu 3 linguri de zeama de la dovleac si cu indulcitorul si cu o lingurita "picteaza" puncte mai mari sau linii ori un alt model ce iti vine la indemana.
 - Pune tava in cuptor pentru 30 de minute la 180 grade C. O poti lasa mai mult daca este necesar, in functie de cat de copt era dovleacul initial.
 - Lasa la racit, taie in romburi si serveste!
 
