Minunata prajitura! Foarte buna a fost…Cu doua creme aromate, si foaie frageda, nu ai zice ca este o prajitura de dieta.
Prajitura Dukan Fluturas este ieftina, satioasa, spornica si foarte gustoasa. In plus, are un aspect dragalas, potrivita sa-ti incante ochii si sufletul de bucurie.
Am decorat-o cu cacao, cu ajutorul unui sablon, asemanator cu acesta.
Usor de facut, are toate atuurile sa mai apara una cat de curand…cu atat mai mult cu cat vreau sa o testez pe un bun amic care ne viziteaza si cand aude de dulciuri Dukan, face instantaneu niste grimase haioase. Desi este innebunit dupa dulciuri, nu-i plac indulcitorii. Desigur, nu tine vreo dieta dar apreciaza toate mancarurile noastre dukanizate si oricum nu pricepe in ruptul capului cum de sustinem noi ca tinem dieta cu mancare asa gustoasa… Numai cu dulciurile nu am reusit sa il „pacalim”. Pentru prajitura Dukan „Fluturas” am combinat mai multe tipuri de indulcitori si rezultatul acestora mi s-a parut foarte apropiat de gustul zaharului. In concluzie, daca prajitura trece testul grimaselor, ma declar fericita.
Reteta de Prajitura Dukan Fluturas
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 9 | bucati |
Preparare: | 20 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Prajitura Dukan Fluturas
Cantitati de ingrediente pentru: bucati- 2 buc. Oua
- 1 lingura Indulcitor Mega Image cu ciclamat
- 1 lingura Indulcitor Sly cu sorbitol
- 50 grame Branza crema degresata cu consistenta ferma
- 5 linguri Lapte dulce 0,1% grasime
- 1 lingurita Cacao degresata
- 4 linguri Tarate de ovaz
- 350 grame Branza crema degresata
- 5 linguri Lapte dulce 0,1% grasime
- 3 linguri Indulcitor Clio pudra
- 1 lingurita Esenta de portocale
- 1 lingurita Cacao degresata
- 1 plic Budinca de vanilie
- 500 ml Lapte dulce 0,1% grasime
- 1 lingura Indulcitor Clio lichid
- 1 lingurita Cacao degresata
Instructiunile retetei de Prajitura Dukan Fluturas
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza o tava obisnuita pentru cuptor, cu hartie pentru copt.
- Bate albusurile spuma cu indulcitorul.
- Intr-un bol separat, amesteca galbenusurile de ou cu branza, laptele, taratele si cacao. Am adaugat lapte pentru ca am avut o branza cu consistenta foarte ferma. Daca ai branza crema, care este mult mai moale, nu mai adauga lapte ci pune in locul acestuia cinci linguri de branza.
- Adauga amestecul de galbenusuri peste albusuri, incorporand usor, cu o spatula de plastic.
- Pune compozitia in tava si pune la cuptor pentru 20 minute.
- Dupa coacere, lasa la racit, apoi dezlipeste usor foaia de hartia de copt.
- Taie foaia in doua bucati egale si pregateste crema.
- Amesteca foarte bine toate ingredientele dar fara cacao, cu mixerul, pana cand obtii o crema cu consistenta ferma si omogena. Daca ai o crema de branza moale, nu mai adauga lapte si compenseaza cu branza.
- Imparte compozitia in doua parti egale si intr-una, adauga cacao si omogenizeaza. Aceasta o vei folosi ca si glazura.
- Prepara budinca conform instructiunilor de pe plic si lasa sa se raceasca putin.
- Asaza prima jumatate a foii pe un platou sau tocator ca ulterior sa poti portiona prajitura si adauga crema de branza, niveland pe toata suprafata foii.
- Continua cu budinca de vanilie, niveland de asemeni pe toata suprafata.
- Asaza cealalta jumatate a foii si adauga glazura din branza si cacao.
- Portioneaza prajitura in bucati potrivite si decoreaza cu cacao, cu ajutorul unui sablon.
- Daca ai rabdare sa o mai lasi putin inainte de servire, va deveni si mai buna, pentru ca se insiropeaza foile.
Nu găsesc sub nicio forma cacao cu 1 %, as putea sa înlocuiesc și sa pun cafea solubila??
Cred ca da, poti incerca cu cafea solubila. Chiar am sa o fac si eu cu prima ocazie…
Buna!Ce crema de branza folosesti?
Am folosit Lacteea si Pilos de la Lidl cu continut redus de grasime.
Multumesc de aprecieri, Irina si ma bucur ca iti plac. Mi-ar place sa stiu cum ti-au iesit…
In primul rand vreau , sa ti multumesc , toate retetele sant sanatoase cu sigutanta am sa le gatesc si eu .