Reteta de prepelite la cuptor cu garnitura de orez cu ou imbina perfect gustul fin al carnii de prepelita cu garnitura oarecum neutra de orez cu ou.
Prepelitele prin natura lor sunt din categoria speciilor pentru vanat si intr-adevar au un gust deosebit. Sunt cu adevarat foarte gustoase si la cat sunt de mici, sunt si foarte satioase.
Pentru ca nu se gasesc in hipermarket, ma aprovizionez cu prepelite de o calitate excelenta de aici.
Despre reteta de mai jos, este foarte simpla si se rezuma la mirodenii cu care ungem prepelitele, apoi la cuptor.
Reteta, mai jos:
Reteta de Prepelite la cuptor cu garnitura de orez cu ou
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 5 | bucati |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 45 | minute |
Ingredientele retetei de Prepelite la cuptor cu garnitura de orez cu ou
Cantitati de ingrediente pentru: bucati Reteta pentru marinat:
- 5 buc. Prepelite
- 1 gram Ghimbir pudra (jumatate de lingurita)
- 1 gram Scortisoara pudra (jumatate de lingurita)
- 1 gram Menta uscata (jumatate de lingurita)
- 3 grame Sare de bucatarie (o lingurita)
- 1 gram Boia dulce (o lingurita)
- 30 ml Ulei de floarea soarelui (2 linguri)
Reteta pentru sos:
- 150 ml Suc de grapefruit (10 linguri)
- 2 grame Nucsoara (o lingurita)
- 1 gram Boia iute (jumatate de lingurita)
- 2 grame Amidon de porumb (o lingurita)
- 1 gram Seminte susan (o lingurita)
Reteta pentru orez cu ou:
- 100 grame Orez alb
- 80 grame Mazare verde
- 40 grame Ceapa (jumatate de ceapa)
- 30 ml Ulei de floarea soarelui (2 linguri)
- 1 buc. Oua
- 2 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
Instructiunile retetei de Prepelite la cuptor cu garnitura de orez cu ou
Reteta pentru marinat:
- Spala prepelitele si sterge-le cu un servet de bucatarie pentru a elimina excesul de apa.
- Marunteste toate contimentele intr-un mojar ( ghimbir, scortisoara, menta, sare, boia) asa incat sa obtii un amestec pudra.
- Amesteca bine condimentele cu cele doua linguri de ulei.
- Cu amestecul obtinut, unge bine prepelite, pe toate partile si lasa-le minim jumatate de ora la rece.
- Pune prepelitele intr-o tava, in cuptorul incins la 180 grade C, timp de 30 minute.
- Cand sunt gata, prepara sosul, astfel:
Reteta pentru sos:
- Pune sucul intr-o craticioara pe foc si cand clocoteste, adauga nucsoara si boiaua.
- Dizolva amidonul in 2 linguri de apa rece astfel incat sa rezulte o pasta lichida, fara aglomerari.
- Adauga amidonul in craticioara si amesteca. Se va ingrosa imediat. Ia de pe foc. Adauga si semintele de susan si amesteca.
- Cu ajutorul unei pensule, unge prepelitele pe toate partile cu acest sos si mai pune la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade C.
- Daca incep sa se rumeneasca prea tare, lasa caldura cuptorului doar pe partea de jos sau acopera cu o folie de aluminiu.
- Pana cand sunt gata, prepara orezul, astfel:
Reteta pentru orez cu ou:
- Spala orezul si fierbe-l conform instructiunilor de pe pachet. Sunt diferite tipuri de orez si au timp diferit de fierbere.
- Pune la fiert si mazarea. Nu fierbe foarte mult, bobul trebuie sa fie bine fiert dar tare, sa nu se zdrobeasca.
- Taie ceapa marunt si caleste in ulei.
- Adauga orezul scurs de apa si caleste putin, cat sa se aromeze bine de la ceapa.
- Trage orezul pe marginea tigaii, lasand un loc in mijloc. Sparge oul, amesteca cu spatula asa incat sa devina ca o omleta. Va avea un aspect faramitat. Atunci amesteca-l cu orezul.
- Adauga si mazarea, sareaza dupa gust si ia de pe foc.
Mod de servire:
- Pune orezul pe un platou lung si niveleaza-l pentru un aspect placut.
- Deasupra adauga prepelitele proaspat scoase din cuptor, asezate una langa alta.
- Savureaza!