Pui cu smantana si ciuperci

O reteta pe care o gatesc cat pot de des pentru ca imi place foarte mult: pui cu smantana si ciuperci.

Nu adaug acestei retete prea multe ingrediente sau condimente deoarece nu mi se pare necesar, este mult prea buna asa. Faina pun rareori, incerc sa evit pe cat posibil. Daca vrei totusi ca sosul sa fie mai gros, poti adauga o lingura de amidon dizolvat in apa rece sau o lingura de faina, amestecata direct cu smantana.

Daca preferi un gust mai intens, mai poti adauga si 2-3 catei de usturoi zdrobiti, amestecati bine inainte cu smantana.

Iata reteta:

Reteta de Pui cu smantana si ciuperci

Pui cu smantana si ciuperci
Vote: 8
Evaluare: 4.88
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 20 minute

Ingredientele retetei de Pui cu smantana si ciuperci

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 600 grame Pulpa de pui 
  • 600 grame Ciuperci proaspete 
  • 1 lingura Ulei de floarea soarelui 
  • 20 grame Usturoi verde (1-2 fire)
  • 400 grame Smantana 
  • 2 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
  • 2 grame Piper negru (dupa gust)
  • 50 grame Marar (jumatate de legatura)

Instructiunile retetei de Pui cu smantana si ciuperci

  1. Spala si taie pulpele de pui si ciupercile in forma de cubulete mai mari.
  2. Curata si spala usturoiul verde, apoi taie marunt.
  3. Pune la incins uleiul si caleste carnea pana cand prinde o culoare rumenita.
  4. Adauga usturoiul si caleste impreuna cu carnea pana cand se inmoaie.
  5. Pune si ciupercile cubulete si caleste cu totul. Ciupercile vor lasa zeama, lasa-le pe foc pana cand scade lichidul, amestecand din cand in cand.
    Reteta de pui cu ciuperci
  6. Lasa focul mic si adauga smantana.
  7. Sareaza, pune un praf de piper si amesteca. Nu trebuie sa lasi decat foarte putin pe foc, pana cand smantana devine mai lichida.
  8. Adauga mararul tocat marunt, apoi serveste calda.