Reteta de pui la cuptor cu dovlecei si branza feta este simplu de realizat, fara ingrediente sau tehnici complicate.
Cu putine calorii, poti manca pe saturate, fara mustrari de constiinta…Un pranz rapid, cu minim de efort!
Reteta de Pui la cuptor cu dovlecei si branza feta
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 2 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Pui la cuptor cu dovlecei si branza feta
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 500 grame Piept de pui dezosat, fara piele
- 2 buc. Dovlecei marime medie
- 1 buc. Ardei gras rosu
- 100 grame Branza feta
- 4 linguri Ulei de masline
- 1 lingurita Rozmarin uscat
- 1 gram Sare de bucatarie (un praf)
- 1 gram Piper negru macinat (un praf)
- 2 linguri Zeama de lamaie
Instructiunile retetei de Pui la cuptor cu dovlecei si branza feta
- Incalzeste cuptorul la 190 grade C.
- Taie cubulete pieptul de pui, dovlecelul, ardeiul gras si branza feta.
- Din cele doua linguri de ulei, una foloseste-o pentru a praji dovlecelul intr-o tigaie timp de 5 minute.
- Amesteca uleiul ramas cu rozmarinul, sarea si piperul.
- Pune cubuletele de pui intr-o tava pentru cuptor si amesteca bine cu sosul creat din ulei si rozmarin.
- Adauga dovlecelul, in strat intins peste pui, apoi cubuletele de branza feta si ardeiul gras, presarate pe deasupra.
- Pune tava la cuptor pentru 25 minute, acoperita cu folie de aluminiu gaurita din loc in loc, ca sa iasa aburul.
- Serveste calda cu putina lamaie proaspat stoarsa.