Salam de biscuiti

Reteta de baza pentru salam de biscuiti delicios, cu gustul si aroma pe care le stim din copilarie. Probabil una din cele mai simple si mai ieftine din bucataria romaneasca, reteta de salam de biscuiti suporta modificari in functie de gustul fiecaruia, dar ramane un succes sigur in bucatarie!

Incearca reteta de mai jos, e un salam de biscuiti simplu si de efect; vezi la sfarsit cateva idei interesante de „modificare” ;-)

Reteta de Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Vote: 4
Evaluare: 4
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 6 felii grosase
Preparare: 30 minute
Asteptare: 4 ore

Ingredientele retetei de Salam de biscuiti

Cantitati de ingrediente pentru: felii grosase
  • 270 g Biscuiti Populari, Petit Beurre, etc.
  • 130 g Unt 80% grasime 
  • 125 g Zahar 
  • 75 g Lapte dulce 5 linguri
  • 50 g Ciocolata de menaj neagra 
  • 50 g Cacao 
  • 8 g Zahar vanilat 1 plic
  • 5 g Esenta de rom 1 lingurita
  • 80 g Zahar pudra pentru pudrat

Instructiunile retetei de Salam de biscuiti

  1. Taie ciocolata in bucatele mici si pune-o la incalzit pe foc cat mai mic intr-o cratita mica, de preferat cu fund dublu
  2. Adauga untul si asteapta ca amestecul sa se topeasca de tot, apoi stinge focul si lasa-le sa se racoreasca
  3. Cantareste 120 de grame din biscuiti si piseaza-i cat mai bine impreuna cu zaharul; merge de minune cu robotul de bucatarie, accesoriul cu lame, sau ii poti pune intr-o punga mai groasa si-i tratezi curajos cu un sucitor :-)
  4. Restul biscuitilor taie-i in bucati de 1-2 cm si amesteca-i cu pudra de biscuiti amestecada deja cu zahar de la punctul anterior
  5. Adauga zaharul vanilat, pudra de cacao, esenta de rom si apoi amestecul de ciocolata si unt care intre timp s-a mai racit
  6. Adauga 3 linguri de lapte in amestec si incepe sa framanti "aluatul"; In momentul asta poti sa-l muti pe masa sau pe un tocator mai mare ca sa framanti confortabil
  7. Daca aluatul se sfarama mai adauga lapte cate putin. In final trebuie sa poti modela compozitia fara sa se sfarame dar si fara sa curga libera
  8. Pudreaza cu zahar vanilat si da-i o forma cilindrica, de salam :-)
  9. Inveleste-l cu folie de plastic sau de aluminiu si lasa-l in frigider 4 ore, daca te tine rabdarea sau daca nu ti-l descopera aia micii :-D

Notitele retetei de Salam de biscuiti

Un salam de biscuiti este binevenit oricand, si pentru a-i varia usor gustul si textura poti adauga diverse alte ingrediente, gen stafide inmuiate in lapte, bucati de nuca sau de fistic, merisoare sau fructe confiate, fulgi de ciocolata, etc.

O varianta interesanta de salam de biscuiti este cea pe baza de rahat - vezi daca iti place reteta asta, cu care obtii rapid o cantitate importanta de salam de biscuiti cu rahat!

Salut, sunt Alex Moise si imi place sa mananc mult, repede si bine, inclusiv noaptea la 12. Am facut Depozitul de Retete ca sa ne organizam cu usurinta in bucatarie, la magazin si pe cantar ;-) Ce parere ai despre Depozit? Comenteaza mai jos, parerea ta ma intereseaza!

Comentezi?

FacebookPinterestGoogle+Email