Salata de vinete cu maioneza si ceapa este foarte simplu de facut. Asta, dupa ce ai copt vinetele. Daca folosesti vinete congelate, salata este ca si facuta. Dupa ce le decongelezi, desigur.
In cazul in care folosesti vinete intregi, trebuiesc coapte mai intai pe o tabla, pe aragaz. Daca nu folosesti gaz si ai o plita electrica, le poti coace in cuptor, intr-o tava, intepandu-le inainte cu dintii unei furculite. Bonus, se vor curata mult mai repede dar ca si dezavantaj, nu au gustul de copt atat de pronuntat.
Vinetele sunt bine coapte cand devin moi iar coaja este rigida si se faramiteaza usor. Aceasta se indeparteaza prin extragerea de la un capat (foarte usor atunci cand sunt coapte in cuptor si ceva mai anevoios cand sunt coapte pe plita).
Vinetele se lasa la scurs,apoi se toaca marunt cu un cutit de lemn, special conceput pentru asta sau cu un cutit de bucatarie mai mare, cu lama mai lata si mai grea. Se pot toca si la robotul de bucatarie insa nu foarte mult pentru ca se vor taia semintele vinetelor si vor avea o textura si chiar un gust neplacut in salata de vinete.
Reteta de Salata de vinete cu maioneza si ceapa
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 4 | portii |
Preparare: | 15 | minute |
Ingredientele retetei de Salata de vinete cu maioneza si ceapa
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 600 grame Vinete coapte si scurse
- 40 grame Ceapa (o jumatate de ceapa)
- 1 buc. Galbenus de ou
- 2 grame Sare de bucatarie (un praf de sare)
- 20 grame Mustar (o lingurita)
- 300 ml Ulei de floarea soarelui
Instructiunile retetei de Salata de vinete cu maioneza si ceapa
- Daca folosesti vinete congelate, lasa-le la decongelat intr-o sita pentru a se scurge zeama.
- Daca folosesti vinete proaspete, trebuiesc coapte mai intai (vezi descrierea de mai sus) apoi toaca-le cat mai marunt.
- Taie si ceapa foarte marunt.
- Prepara maioneza dintr-un galbenus de ou, ca in reteta de Maioneza de casa simpla si rapida .
- Amesteca bine vinetele tocate cu ceapa si maioneza si completeaza cu sare daca mai este necsar.
- Serveste!