Reteta de salata verde cu sunca presata, este pentru cei care adora salatele. Mie imi lipseste salata Cezar dar am inlocuit-o cu aceasta si este destul de aproape. Pentru ca sosul face diferenta in privinta salatelor, m-am bucurat mult ca a fost atat de aproape ca si gust de cel al maionezei clasice.
Am consumat-o cu mare placere si va urma o alta cat de curand.
Reteta de Salata verde cu sunca presata
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 1 | portie |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 3 | minute |
Ingredientele retetei de Salata verde cu sunca presata
Cantitati de ingrediente pentru: portie Pentru salata:
- 1 buc. Salata verde
- 1 buc. Ardei gras rosu
- 1 buc. Ceapa mica
- 4 felii Sunca de pui degresata
- 4 lingurite Branza crema degresata
Pentru sos:
- 4 linguri Iaurt degresat
- dupa gust Sare de bucatarie
- 1 buc. Galbenus de ou
- 1/2 lingurita Mustar fara zahar
Pentru lipie:
- 1 buc. Oua
- 2 linguri Tarate de ovaz
- 1 lingurita Amidon de porumb
- 50 grame Branza crema degresata
- dupa gust Sare de bucatarie
Instructiunile retetei de Salata verde cu sunca presata
Pentru salata:
- Rupe salata in bucati potrivite, taie ardeiul fasii, ceapa rondele si sunca in bucatele mici, rombice. Amesteca-le intr-un bol pentru salata si adauga cate putina branza, din loc in loc.
Pentru sos:
- Amesteca bine toate ingredientele pentru sos, pana cand obtii consistenta unei smantani.
Pentru lipie:
- Amesteca toate ingredientele si pune compozitia intr-o tigaie antiaderenta, bine incinsa. Daca ti se pare compozitia prea groasa, subtiaza cu apa sau cu lapte degresat.
Asamblare:
- Adauga sosul peste salata si amesteca. Serveste cu lipia calda.
New recepie
Arata minunat!