Ardeii iuti sunt deseori ocoliti pentru ca nu prea stim la ce sa ii folosim, in afara ciorbelor si sarmalelor. Ce pacat! Pentru ca ne ajuta si la sanatate dar si sa scadem costurile la intretinere. Ca doar se intampla de fiecare data ca dupa consumul a cate un ardei mic si subtire, sa dam centrala mai incet, sa ne scoatem cate un rand de haine, transpirand din greu, cu ochii bulbucati, cu limba scoasa si fluturata prin aer, sa disperam cautand un pahar cu apa.
In reteta de sos Tabasco Dukan, iti arat cum sa imblanzesti ardeii si sa castigi batalia asta iute!
Reteta de Sos Tabasco Dukan
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 2 | borcane |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 10 | minute |
Ingredientele retetei de Sos Tabasco Dukan
Cantitati de ingrediente pentru: borcane- 500 grame Ardei iute rosu
- 2 cesti Otet de mere
- 2 lingurite Sare de bucatarie
- 2 catei Usturoi
- 200 grame Ardei capia copti (optional)
Instructiunile retetei de Sos Tabasco Dukan
- Elimina coditele ardeilor, taie-i in jumatati sau mai marunt si pune-i la fiert in 2 cesti de apa.
- Adauga otetul si usturoiul si lasa-i sa fiarba pana cand se inmoaie.
- Piseaza ardeii direct intr-o strecuratoare ca sa elimini semintele apoi pune-i in blender si cu apa in care au fiert, adauga sarea si optional ardeii copti, asta daca vrei sa iasa mai putin iute si mixeaza pana cand rezulta o pasta.
- Pune in borcane sau sticle curate, inchide-le ermetic si depoziteaza la rece. Teoretic, ar trebui sa depozitezi 3 ani inainte de consum, conform retetei originale insa stiu ca nu rezisti atat :).
Mi se pare minunata reteta. In familia noastra se cnsuma mult ardei iute, si ma bucur ca pot diversifica meniurile. O fac, cu siguranta. Multumesc
Ma bucur ca iti place!