Ce poti gati cu multa ceapa verde? Stufat cu carne de porc la garnita. Ce este carnea de porc la garnita? Cea mai buna metoda de conservare a carnii proaspete, in special carnea de porc. Mai degraba cea mai „gustoasa” metoda. Practic, se prajeste usor carnea proaspata si se adauga untura topita peste ea si asa se pastreaza peste iarna. Astfel nu este necesara congelarea si isi pastreaza nealterat, gustul de carne proaspata.
Reteta se poate face cu orice carne de porc, indiferent de modul in care a fost conservata, dar cu carne la garnita are un gust aparte.
Reteta de stufat cu carne de porc la garnita, mai jos:
Reteta de Stufat cu carne de porc la garnita
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Stufat cu carne de porc la garnita
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 800 grame Carne de porc (cu tot cu untura)
- 1200 grame Ceapa verde (4-5 legaturi)
- 200 grame Usturoi verde (1-2 legaturi)
- 300 grame Bulion de tomate
- 2 grame Piper negru (10 boabe)
- 5 buc. Foi de dafin
- 3 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
Instructiunile retetei de Stufat cu carne de porc la garnita
- Intr-o cratita incapatoare, pune la prajit bucatile de carne, cu tot cu untura care se ia pe ele.
- Curata si spala ceapa si usturoiul verde, apoi taie in bucati mai mari. Partile albe ale cepei si usturoiului le poti taia mai mici.
- Prajeste carnea pana cand se rumeneste frumos. Daca are prea multa grasime, mai scurge din ea, altfel mancarea va iesi prea grasa.
- Scoate bucatile de carne intr-un castron.
- Adauga in cratita peste untura incinsa ceapa si usturoiul si caleste pana cand se inmoaie usor.
- Pune bulionul, sareaza, adauga boabele de piper si foile de dafin si mai lasa pe foc 1-2 clocote, inainte de a adauga carnea.
- Adauga din nou carnea si mai lasa cateva clocote dar nu mai mult pentru ca se vor inmuia foarte tare frunzele de ceapa si vor capata un aspect mai putin placut (nu vor mai ramane verzi).
- Serveste stufatul cald, cu mamaliguta fierbinte... Hmm, scriind reteta mi s-a facut asa o pofta...problema este cine sa faca mamaliguta...
Notitele retetei de Stufat cu carne de porc la garnita
Sosul il poti lega cu putina faina daca preferi sa fie mai putin lichid.