Stufat cu carne de porc la garnita

Ce poti gati cu multa ceapa verde? Stufat cu carne de porc la garnita. Ce este carnea de porc la garnita? Cea mai buna metoda de conservare a carnii proaspete, in special carnea de porc. Mai degraba cea mai „gustoasa” metoda. Practic, se prajeste usor carnea proaspata si se adauga untura topita peste ea si asa se pastreaza peste iarna. Astfel nu este necesara congelarea si isi pastreaza nealterat, gustul de carne proaspata.

Reteta se poate face cu orice carne de porc, indiferent de modul in care a fost conservata, dar cu carne la garnita are un gust aparte.

Reteta de stufat cu carne de porc la garnita, mai jos:

Reteta de Stufat cu carne de porc la garnita

Reteta de stufat cu carne de porc la garnita
Vote: 6
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 portii
Preparare: 10 minute
Gatire: 20 minute

Ingredientele retetei de Stufat cu carne de porc la garnita

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 800 grame Carne de porc (cu tot cu untura)
  • 1200 grame Ceapa verde (4-5 legaturi)
  • 200 grame Usturoi verde (1-2 legaturi)
  • 300 grame Bulion de tomate 
  • 2 grame Piper negru (10 boabe)
  • 5 buc. Foi de dafin 
  • 3 grame Sare de bucatarie (dupa gust)

Instructiunile retetei de Stufat cu carne de porc la garnita

  1. Intr-o cratita incapatoare, pune la prajit bucatile de carne, cu tot cu untura care se ia pe ele.
    Reteta de stufat cu carne de porc la garnita
  2. Curata si spala ceapa si usturoiul verde, apoi taie in bucati mai mari. Partile albe ale cepei si usturoiului le poti taia mai mici.
    Reteta de stufat cu carne de porc la garnita
  3. Prajeste carnea pana cand se rumeneste frumos. Daca are prea multa grasime, mai scurge din ea, altfel mancarea va iesi prea grasa.
    Reteta de stufat cu carne de porc la garnita
  4. Scoate bucatile de carne intr-un castron.
    Reteta de stufat cu carne de porc la garnita
  5. Adauga in cratita peste untura incinsa ceapa si usturoiul si caleste pana cand se inmoaie usor.
  6. Pune bulionul, sareaza, adauga boabele de piper si foile de dafin si mai lasa pe foc 1-2 clocote, inainte de a adauga carnea.
    Reteta de stufat cu carne de porc la garnita
  7. Adauga din nou carnea si mai lasa cateva clocote dar nu mai mult pentru ca se vor inmuia foarte tare frunzele de ceapa si vor capata un aspect mai putin placut (nu vor mai ramane verzi).
    Reteta de stufat cu carne de porc la garnita
  8. Serveste stufatul cald, cu mamaliguta fierbinte... Hmm, scriind reteta mi s-a facut asa o pofta...problema este cine sa faca mamaliguta...
    Reteta de stufat cu carne de porc la garnita

Notitele retetei de Stufat cu carne de porc la garnita

Sosul il poti lega cu putina faina daca preferi sa fie mai putin lichid.

Comentezi?