Cea mai racoritoare supa este supa de castraveti. O reteta usor de executat si foarte rapida pentru categoria supelor.
Singurul lucru de care trebuie sa tii cont, este sa gusti fiecare castravete in parte, ca sa nu ai surpriza neplacuta de a fi vreunul amar pentru ca vei arunca tot preparatul; vorbesc din proprie experienta, desigur.
In rest, simplu si usor, bonus si cu putine calorii (vezi eticheta nutritionala).
Pasii retetei de supa de castraveti, mai jos:
Reteta de Supa de castraveti
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 6 | portii |
Preparare: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Supa de castraveti
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 750 grame Castraveti proaspeti
- 500 grame Iaurt
- 200 ml Lapte dulce
- 50 grame Miez de nuca
- 12 grame Usturoi (3-4 catei)
- 50 grame Marar (o jumatate de legatura)
- 5 grame Sare de bucatarie (o lingurita)
- 2 grame Boia dulce (pentru decorat)
Instructiunile retetei de Supa de castraveti
- Spala castravetii si elimina capetele. Nu este necesar sa ii cureti de coaja. Gusta din fiecare castravete in parte sa nu ai surpriza sa fie vreunul amar pentru ca vei strica tot preparatul.
- Taie castravetii cuburi mai mari cat sa poata fi procesati in blender.
- Adauga in blender trei sferturi din cantitatea de castraveti si restul ingredientelor dar opreste si jumatate din cantitatea de nuca.
- Marunteste totul bine in blender, pana cand obtii o pasta.
- Taie cubulete foarte mici restul de castraveti.
- Marunteste cu cutitul nuca ramasa (mai grosier).
- Pune supa in boluri, adauga cateva cubulete de castraveti si nuca maruntita.
- Regleaza de sare daca mai este necesar, presara un praf de boia dulce si serveste rece de la frigider!