Supa de rosii cu usturoi este nelipsita vara, cand rosiile se gasesc din abundenta prin piete. Racoritoare, pentru ca supa de rosii cu usturoi este perfecta atunci cand este servita rece, direct din frigider, ne ajuta sa trecem mai usor peste verile caniculare.
Reteta de Supa de rosii cu usturoi
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 6 | portii |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Supa de rosii cu usturoi
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 2.5 kg Tomate (rosii)
- 1.5 kg Dovlecei (3 bucati)
- 70 grame Ceapa (1 bucata)
- 4 catei Usturoi
- 4 grame Busuioc uscat (2 linguri)
- 30 grame Sare de bucatarie (2 linguri)
Instructiunile retetei de Supa de rosii cu usturoi
- Spala rosiile, elimina cotorul si taie-le cuburi mari.
- Spala dovleceii si taie-i cubulete. Nu este necesar sa se elimine coaja acestora.
- Pune rosiile si dovleceii la fiert intr-o oala. Fierbe pana cand se inmoaie bine.
- Cand sunt bine fierte, da totul printr-o sita nu foarte deasa.
- Taie foarte marunt ceapa si caleste-o intr-o lingura de ulei.
- Adauga supa strecurata, sareaza si lasa la fiert pana se ingroasa usor, cam 15 minute.
- Inainte de a lua de pe foc, adauga usturoiul zdrobit si busuiocul. Mai lasa cateva clocote, apoi supa este gata.
- Supa de rosii cu usturoi este foarte buna atunci cand este servita rece, de la frigider.