Supa vegetariana de orz cu linte rosie

Fierbinte, picanta si aromata, o adevarata sursa de caldura pe timpul iernii, dar foarte buna si vara daca o faci mai lichida si o servesti rece! Retetea de supa vegetariana cu specific indian, este putin picanta si bogata in fibre.

Reteta de Supa vegetariana de orz cu linte rosie

Supa de orz cu linte rosie
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Supa vegetariana de orz cu linte rosie

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 100 g Orz perlat 
  • 2 linguri Ulei de floarea soarelui 
  • 1/2 lingurita Mustar seminte 
  • 1 lingurita Chimen seminte 
  • 2 buc. Ardei iute verde 
  • 1 buc. Dafin frunze 
  • 1/2 lingurita Turmeric macinat
  • 1 buc. Scortisoara baton 
  • 2 buc. Cuisoare 
  • 2 catei Usturoi tocati marunt
  • 1 buc. Ceapa mare
  • 1 buc. Pastarnac bucati
  • 200 g Dovleac placintar taiat bucati
  • 200 g Cartofi dulci taiati bucati
  • 1 lingurita Boia dulce 
  • 1 lingurita Coriandru frunze macinat
  • 250 g Linte rosie 
  • 2 buc. Tomate (rosii) tocate
  • 1 lingurita Ghimbir ras
  • 1 lingurita Zeama de lamaie 

Instructiunile retetei de Supa vegetariana de orz cu linte rosie

  1. Clateste orzul perlat in cateva ape si fierbe-l pana se inmoaie; apoi pune-l deoparte la scurs
  2. Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca, de preferat cu fund gros
  3. Prajeste semintele de mustar, chimen si ardeii iuti, frunza de dafin, turmeric-ul, batonul de scortisoara si cuisoarele pana cand semintele incep sa plesneasca
  4. Adauga ceapa si usturoiul si continua sa prajesti 5-6 minute pana se inmoaie
  5. Adauga pastarnacul, dovleacul si cartofii dulci si amesteca bine asigurandu-te ca legumele sunt complet acoperite cu ulei si condimente
  6. Presara boiaua si coriandrul si amesteca din nou
  7. Adauga 1,7 litri de apa, lintea, rosiile si orezul perlat scurs si asteapta sa fiarba din nou
  8. Lasa focul mai mic si asteapta sa se inmoaie legumele. Cand sunt aproape fierte adauga ghimbirul ras si zeama de lamaie

Notitele retetei de Supa vegetariana de orz cu linte rosie

Serveste supa calda, asezonata crutoane si tofu. Vara o poti face mai lichida (cu 2 litri de apa) si o poti servi rece.

Merge foarte bine si congelata in caserole de plastic pentru a o avea gata pe loc la nevoie.

5 Comentarii

  1. Lusiana

    Okey..maybe..I can be your guide…hehhehhe…

  2. Alexandru Ovidiu Moise

    I will, sure – it’s on my list! :-)

  3. Lusiana

    Yes…alex…welcome to my country…there are very many delicious food i think…hehehhe…I hope you will come to Indonesia…

  4. Alexandru Ovidiu Moise

    Yup, this is an asian-inspired recipe, I think it’s pretty common in your area, right?

  5. Lusiana

Comentezi?