Fierbinte, picanta si aromata, o adevarata sursa de caldura pe timpul iernii, dar foarte buna si vara daca o faci mai lichida si o servesti rece! Retetea de supa vegetariana cu specific indian, este putin picanta si bogata in fibre.
Reteta de Supa vegetariana de orz cu linte rosie
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 4 | portii |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Supa vegetariana de orz cu linte rosie
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 100 g Orz perlat
- 2 linguri Ulei de floarea soarelui
- 1/2 lingurita Mustar seminte
- 1 lingurita Chimen seminte
- 2 buc. Ardei iute verde
- 1 buc. Dafin frunze
- 1/2 lingurita Turmeric macinat
- 1 buc. Scortisoara baton
- 2 buc. Cuisoare
- 2 catei Usturoi tocati marunt
- 1 buc. Ceapa mare
- 1 buc. Pastarnac bucati
- 200 g Dovleac placintar taiat bucati
- 200 g Cartofi dulci taiati bucati
- 1 lingurita Boia dulce
- 1 lingurita Coriandru frunze macinat
- 250 g Linte rosie
- 2 buc. Tomate (rosii) tocate
- 1 lingurita Ghimbir ras
- 1 lingurita Zeama de lamaie
Instructiunile retetei de Supa vegetariana de orz cu linte rosie
- Clateste orzul perlat in cateva ape si fierbe-l pana se inmoaie; apoi pune-l deoparte la scurs
- Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca, de preferat cu fund gros
- Prajeste semintele de mustar, chimen si ardeii iuti, frunza de dafin, turmeric-ul, batonul de scortisoara si cuisoarele pana cand semintele incep sa plesneasca
- Adauga ceapa si usturoiul si continua sa prajesti 5-6 minute pana se inmoaie
- Adauga pastarnacul, dovleacul si cartofii dulci si amesteca bine asigurandu-te ca legumele sunt complet acoperite cu ulei si condimente
- Presara boiaua si coriandrul si amesteca din nou
- Adauga 1,7 litri de apa, lintea, rosiile si orezul perlat scurs si asteapta sa fiarba din nou
- Lasa focul mai mic si asteapta sa se inmoaie legumele. Cand sunt aproape fierte adauga ghimbirul ras si zeama de lamaie
Notitele retetei de Supa vegetariana de orz cu linte rosie
Serveste supa calda, asezonata crutoane si tofu. Vara o poti face mai lichida (cu 2 litri de apa) si o poti servi rece.
Merge foarte bine si congelata in caserole de plastic pentru a o avea gata pe loc la nevoie.
Okey..maybe..I can be your guide…hehhehhe…
I will, sure – it’s on my list! :-)
Yes…alex…welcome to my country…there are very many delicious food i think…hehehhe…I hope you will come to Indonesia…
Yup, this is an asian-inspired recipe, I think it’s pretty common in your area, right?
Yummy..