Aceasta reteta de tort Dukan cu ciocolata a aparut ca urmare a provocarii Cristinei, pe blogul ei, Cristina’s World, adevarata sursa de inspiratie pentru retete bune. Dupa o zi in care toate au mers de-andoaselea si nimic nu iesea, am reusit sa fac fata provocarii. Am adaptat reteta ei cu ce aveam prin casa si a rezultat tortuletul din imagine. M-a bucurat nespus provocarea pentru ca imi era dor de ciocolata…
Eu am copt doua blaturi mici pentru ca voiam un tort mai mic in diametru dar mai inalt. Crema este din branza cu indulcitor, cacao, si singurul secret sa obtii gustul cat mai apropiat de cel al ciocolatei, este sa adaugi suficienta cacao si indulcitor dar si o lingurita de cafea solubila. Daca are prea putina cacao, este oarecum neplacuta combinatia.
„Glazura” sau mai bine zis decorul este din banalul iaurt degresat si branza crema. Branza trebuie sa fie cat mai fina, fara granule. Daca nu ai una fina, pune-o in robotul de bucatarie si va rezulta o pasta foarte fina.
Reteta de Tort Dukan de ciocolata
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | portii |
Preparare: | 1 | ora |
Gatire: | 25 | minute |
Ingredientele retetei de Tort Dukan de ciocolata
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 4 buc. Oua (mari)
- 4 linguri Indulcitor Clio pudra
- 8 linguri Tarate de ovaz
- 1 lingura Amidon de porumb
- 2 lingurite Cacao degresata
- 1 pliculet Praf de copt
- 350 grame Branza crema degresata
- 200 grame Iaurt degresat
- 5 lingurite Cacao degresata
- 2 lingurite Cafea solubila
- 6 linguri Indulcitor Clio lichid
- 250 ml Coca cola zero
- 2 linguri Iaurt degresat
- 2 linguri Branza crema degresata
- 1 lingurita Indulcitor Clio lichid
- 1/2 lingurita Cacao degresata pentru presarat
Instructiunile retetei de Tort Dukan de ciocolata
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade si pregateste o forma pentru tort, cu hartie pergament.
- Separa albusul de galbenus si bate albusurile spuma impreuna cu indulcitorul (cand adaugi indulcitorul pune-l o singura data pe tot, nu treptat, pentru ca se mai lasa compozitia).
- Adauga galbenusurile si amesteca usor.
- Combina intr-un bol taratele, amidonul, cacao, praful de copt si adauga-le peste ouale batute, amestecand usor cu o spatula.
- Pune compozitia in forma de tort si pune la cuptor pentru 25 minute.
- Amesteca toate ingredientele: crema de branza, iaurtul, cacao, cafeaua si indulcitorul cu mixerul. Incorporeaza cacao cu o lingura, nu pune mixerul direct pentru ca se va imprastia pe pereti :) . Daca ai o branza mai granulata, mixeaza in robotul de bucatarie cu lama rotativa si va deveni fina.
- Taie in doua blatul de tort racit si insiropeaza fiecare felie de blat cu cola zero. Daca ti-a iesit un blat mai inalt, taie-l in trei.
- Partea de sus a blatului asaz-o pe un platou si adauga 1/3 din crema, pe toata suprafata acesteia.
- Adauga cea de-a doua felie insiropata si imbraca tot tortul in crema, niveland usor cu un cutit lat sau o spatula.
- Amesteca bine iaurtul, branza si indulcitorul, cu mixerul. Consistenta nu trebuie sa fie prea lichida pentru ca se va scurge pe toata suprafata tortului. Daca este prea lichida, mai adauga branza si amesteca din nou.
- Pune "glazura" deasupra tortului, pana la margine, tragand usor din loc in loc din compozitie cu spatula, pentru a se prelinge.
- Pune cacao intr-o strecuratoare fina si presara usor deasupra tortului. Lasa cateva secunde sa se absoarba si cu ajutorul unei scobitori amesteca usor cacao presarata, in zigzag.
- Admira ce opera de arta a iesit! :)
Mulțumim pentru reteta, voi incerca si eu indulcitorul clio, am folosit pe cel din stevie si din păcate pentru gustul meu a fost un esec total. De unde sa cumpăr indulcitorul clio? Mulțumesc
Cu placere Adriana Nicolescu, Clio gasesti la Auchan, Carrefour sau MegaImage, e posibil sa gasesti si lichid. Cel de Stevia face preparatul amarui inainte sa ajunga cu adevarat dulce, Clio e mai bun din punctul asta de vedere dar si el devine amarui daca pui suficient de mult. Cea mai buna combinatie din experienta noastra este sa amesteci 1 parte de Clio cu 2 parti de Xilit, care se gaseste si el tot pe raftul cu indulcitori de la supermarket-uri, alaturi de Clio ;-)
Bună dimineața și mulțumesc din suflet pentru sfat. O zi frumoasa
Buna Adriana, Clio se gaseste la Auchan si Carrefour dar si la Mega Image. Mai nou am descoperit ca dulciurile ies mai bune daca il combini cu putin Xilitol, se gaseste in aceleasi magazine :-)
Super vreau si eu………!