Desi varza a la Cluj are exact aceleasi ingrediente ca si sarmalele, nu mi se pare ca seamana la gust. Parca as prefera varza a la Cluj sau nu stiu, e greu sa ma decid.
Reteta merita incercata si merita facuta pe cantitate mai mare pentru ca varza se va topi destul de mult. De fapt secretul retetelor pe baza de varza murata este sa le tii suficient de mult la cuptor pana cand se usuca varza.
Desigur, vei aroma si toata casa si blocul si vecinii dar merita! :)
Reteta de Varza a la Cluj
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 6 | portii |
Preparare: | 20 | minute |
Gatire: | 2 | ore |
Ingredientele retetei de Varza a la Cluj
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 1 buc. Varza murata
- 100 grame Slanina de porc afumata
- 800 grame Carne de porc grasa, tocata
- 1 buc. Ceapa
- 1 ceasca Smantana
- 1 lingurita Piper negru boabe
- 1 lingurita Ienibahar boabe
Instructiunile retetei de Varza a la Cluj
- Pune varza la desarat in apa calda si schimba-i apa de 3-4 ori.
- Cand este suficient de desarata, taie fideluta, cat mai subtire.
- Taie slanina fasii subtiri si pune la calit intr-o cratita.
- Cand este maronie la culoare si s-a topit aproape in totalitate, adauga carnea tocata si ceapa taiata marunt apoi prajeste totul pana cand carnea isi schimba culoarea.
- Intr-o tava potrivita pentru cuptor, pune un rand de varza, unul de carne si apoi o lingura de smantana, intinsa pe suprafata carnii. Presara cateva boabe de ienibar si continua cu straturile pana la finalizarea compozitiei.
- Pune deasupra smantana, boabe de piper si ienibahar apoi da la cuptor la 180 grade C pentru doua ore.
Multumesc
Absolut Adriana Fanuta! Varza si cuptorul sunt facute sa existe impreuna :-) Iar cand se rumeneste varza si face gustul ala intens, concentrat… e nebunie!
Arata.bine.de.tot.ai.facuto.in.cuptor