Iarasi am innebunit vecinii cu mirosul de varza calita! Secretul pentru a-i innebuni pe vecini cu mirosul de varza murata calita este unul singur: uita varza in cuptor! Nu glumesc deloc, uita varza dar in mod constient si supravegheat, astfel vei obtine o varza calita exceptionala. Vecinii sunt bonus :) .
Al doilea secret este sa o calesti in grasime de pasare, ideal grasime de rata.
Cantitati si modul de lucru, mai jos:
Reteta de Varza murata calita
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 6 | portii |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 3 | ore |
Ingredientele retetei de Varza murata calita
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 2 kg Varza murata (2 verze)
- 200 grame Grasime de pasare
- 5 grame Ienibahar boabe
- 200 ml. Bulion de ardei
- 1 legatura Marar
- 5 buc. Foi de dafin
Instructiunile retetei de Varza murata calita
- Pune varza la desarat in apa calda. Schimba-i apa de 3-4 ori.
- Scurge de apa cat poti de bine, elimina cotoarele apoi taie fideluta.
- Taie grasimea de pasare in bucatele cat mai mici si pune-o intr-o cratita incinsa.
- Amesteca des si las-o pe foc pana cand se topeste grasimea. Cand bucatile devin usor maronii la culoare, adauga boabele de ienibahar si foile de dafin.
- Continua cu topirea grasimii pana cand bucatile raman foarte mici, ca niste jumari, inchise la culoare.
- Abia atunci adauga varza, cate putin, amestecand, pana cand ai integrat-o pe toata.
- Las-o la calit, amestecand din cand in cand, pana cand devine moale si ii scade volumul.
- Adauga bulionul si pune la cuptor pentru doua ore, la 180 grade Celsius, amestecand la interval de 30 minute.
- Adauga mararul inainte de servire.
- Asa arata dupa ce am scos-o din cuptor: