Varza murata calita

Iarasi am innebunit vecinii cu mirosul de varza calita! Secretul pentru a-i innebuni pe vecini cu mirosul de varza murata calita este unul singur: uita varza in cuptor! Nu glumesc deloc, uita varza dar in mod constient si supravegheat, astfel vei obtine o varza calita exceptionala. Vecinii sunt bonus :) .

Al doilea secret este sa o calesti in grasime de pasare, ideal grasime de rata.

Cantitati si modul de lucru, mai jos:

Reteta de Varza murata calita

Reteta de varza murata calita
Vote: 4
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 6 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 3 ore

Ingredientele retetei de Varza murata calita

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 2 kg Varza murata (2 verze)
  • 200 grame Grasime de pasare 
  • 5 grame Ienibahar boabe 
  • 200 ml. Bulion de ardei 
  • 1 legatura Marar 
  • 5 buc. Foi de dafin 

Instructiunile retetei de Varza murata calita

  1. Pune varza la desarat in apa calda. Schimba-i apa de 3-4 ori.
  2. Scurge de apa cat poti de bine, elimina cotoarele apoi taie fideluta.
  3. Taie grasimea de pasare in bucatele cat mai mici si pune-o intr-o cratita incinsa.
  4. Amesteca des si las-o pe foc pana cand se topeste grasimea. Cand bucatile devin usor maronii la culoare, adauga boabele de ienibahar si foile de dafin.
  5. Continua cu topirea grasimii pana cand bucatile raman foarte mici, ca niste jumari, inchise la culoare.
  6. Abia atunci adauga varza, cate putin, amestecand, pana cand ai integrat-o pe toata.
  7. Las-o la calit, amestecand din cand in cand, pana cand devine moale si ii scade volumul.
  8. Adauga bulionul si pune la cuptor pentru doua ore, la 180 grade Celsius, amestecand la interval de 30 minute.
  9. Adauga mararul inainte de servire.
  10. Asa arata dupa ce am scos-o din cuptor:

Comentezi?