O reteta exceptionala de vinete cu branza la cuptor, pentru momentele in care nu mai vrei carne. O poti servi la o masa cu prietenii, la birou, sau la un picnic.
Daca vrei sa mai scazi din calorii, nu mai folosi unt deloc si devine reteta dietetica. Este la fel de buna.
Reteta de Vinete cu branza la cuptor
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 6 | persoane |
Preparare: | 20 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Vinete cu branza la cuptor
Cantitati de ingrediente pentru: persoane- 3 buc. Vinete
- 300 grame Branza telemea
- 2 buc. Ceapa
- 500 grame Tomate (rosii) sau 300 grame bulion
- 3 catei Usturoi
- dupa gust Cimbru uscat
- 2 foi Dafin frunze
- dupa gust Sare de bucatarie
- dupa gust Piper negru macinat
- 1 lingura Unt 80% grasime
Instructiunile retetei de Vinete cu branza la cuptor
- Taie vinetele felii, transversal.
- Opareste-le cateva minute in apa clocotita. Nu le lasa prea mult pentru ca se vor inmuia prea tare.
- Sareaza-le si lasa-le la scurs in jur de 20 minute.
- Intre timp, caleste cepele taiate marunt in unt si adauga rosiile taiate cubulete sau bulionul.
- Adauga usturoiul, sare, piper si condimentele si lasa la fiert pana cand se mai ingroasa sosul.
- Taie branza telemea felii foarte subtiri, eventual foloseste un cutit pentru taiat branza, daca ai unul.
- Intr-o tava pentru cuptor, se pune un strat din sos, un strat cu felii de branza, un strat de vinete si se repeta cu un strat de sos, branza si vinete.
- Cand totul este asezat, se toarna deasupra sosul care a mai ramas, se presara branza rasa pe toata suprafata si se stropeste cu putin unt.
- Se da la cuptor pentru 20 minute la 200 grade C.
Eu voi încerca vinete la cuptor cu brânză,le fac mâine.
Sigur am sa incerc azi. Arata excelent. ☺☺☺☺
Incearca-le Andreea, ca sunt tare bune…:) :)