Reteta de vinete cu sos de soia este o mancare cu specific chinezesc, cu tenta dulce acrisoara, foarte usor de preparat.
Excelenta pentru dieta.
Reteta de Vinete cu sos de soia
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 3 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Vinete cu sos de soia
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 300 grame Carne de porc
- 600 grame Vinete (2 bucati)
- 50 grame Sos de soia (fara zahar)
- 50 grame Apa
- 50 grame Indulcitor Eritrit sau dupa gust
- 12 grame Amidon de porumb 2 lingurite
- 20 grame Otet din vin 4 lingurite
Instructiunile retetei de Vinete cu sos de soia
- Taie carnea de porc cubulete si prajeste-le intr-o tigaie antiaderenta pana cand se rumenesc frumos.
- Curata vinetele de coaja si taie-le cuburi mai mari, apoi adauga-le peste carnea de porc si lasa-le la foc mediu pana se inmoaie.
- Adauga sosul de soia, amesteca usor apoi adauga si apa. In general sosul de soia este foarte concentrat si de aceea va fi necesar sa il diluezi putin.
- Pune si indulcitorul dupa gust iar amidonul dizolva-l in 2 lingurite de apa rece. Adauga-l si pe acesta, amestecand continuu pana cand se ingroasa.
- Adauga si otetul, mai lasa unul, doua clocote, apoi ia de pe foc si serveste.