Vinete cu sos de soia

Reteta de vinete cu sos de soia este o mancare cu specific chinezesc, cu tenta dulce acrisoara, foarte usor de preparat.

Excelenta pentru dieta.

Reteta de Vinete cu sos de soia

Reteta de vinete cu sos de soia
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 3 portii
Preparare: 10 minute
Gatire: 20 minute

Ingredientele retetei de Vinete cu sos de soia

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 300 grame Carne de porc 
  • 600 grame Vinete (2 bucati)
  • 50 grame Sos de soia (fara zahar)
  • 50 grame Apa 
  • 50 grame Indulcitor Eritrit sau dupa gust
  • 12 grame Amidon de porumb 2 lingurite
  • 20 grame Otet din vin 4 lingurite

Instructiunile retetei de Vinete cu sos de soia

  1. Taie carnea de porc cubulete si prajeste-le intr-o tigaie antiaderenta pana cand se rumenesc frumos.
  2. Curata vinetele de coaja si taie-le cuburi mai mari, apoi adauga-le peste carnea de porc si lasa-le la foc mediu pana se inmoaie.
  3. Adauga sosul de soia, amesteca usor apoi adauga si apa. In general sosul de soia este foarte concentrat si de aceea va fi necesar sa il diluezi putin.
  4. Pune si indulcitorul dupa gust iar amidonul dizolva-l in 2 lingurite de apa rece. Adauga-l si pe acesta, amestecand continuu pana cand se ingroasa.
  5. Adauga si otetul, mai lasa unul, doua clocote, apoi ia de pe foc si serveste.