O varianta de aluat de pizza cu untura, care ii confera aluatului o elasticitate si o fragezime deosebita, dar fara a deveni casant.
Aluatul este foarte gustos si vei obtine multe pizza delicioase.
Reteta de Aluat de pizza cu untura
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 2 | portii |
Preparare: | 20 | minute |
Asteptare: | 1 | ora |
Ingredientele retetei de Aluat de pizza cu untura
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 300 grame Faina de grau
- 2 grame Sare de bucatarie (o lingurita rasa)
- 1 lingurita Zahar
- 7 grame Drojdie uscata (un pliculet)
- 30 grame Untura de porc
- 150 ml Apa
Instructiunile retetei de Aluat de pizza cu untura
- Cerne faina si amesteca cu sare, zahar, drojdie.
- Incorporeaza si untura si amesteca cu degetele.
- Adauga treptat apa calduta (cantitatea de apa depinde si de faina, dar atentie sa nu pui prea multa) si framanta pana obtii un aluat elastic dar nu moale.
- Aluatul fiind vartos va fi mai greu de framantat dar este necesar sa-l framanti cam 15 minute. Daca ai optiunea de a framanta aluatul mecanizat, cu atat mai bine, daca nu, si mai bine, sala este inclusa gratuit :).
- Pune intr-un recipient acoperit, din plastic sau lemn, la dospit, la temperatura camerei. Va creste destul de mult, asa ca alege un recipient mai mare.
- Dupa ce a crescut, poti intinde foaie pentru pregatirea unei pizza sau il poti depozita la frigider, timp de 5 zile, impachetat in folie alimentara.
Untura este mai sanatoasa decat uleiul rafinat din orice planta .