Aluat de pizza cu untura

O varianta de aluat de pizza cu untura, care ii confera aluatului o elasticitate si o fragezime deosebita, dar fara a deveni casant.

Aluatul este foarte gustos si vei obtine multe pizza delicioase.

Reteta de Aluat de pizza cu untura

Aluat de pizza cu untura
Vote: 6
Evaluare: 4.67
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 2 portii
Preparare: 20 minute
Asteptare: 1 ora

Ingredientele retetei de Aluat de pizza cu untura

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 300 grame Faina de grau 
  • 2 grame Sare de bucatarie (o lingurita rasa)
  • 1 lingurita Zahar 
  • 7 grame Drojdie uscata (un pliculet)
  • 30 grame Untura de porc 
  • 150 ml Apa 

Instructiunile retetei de Aluat de pizza cu untura

  1. Cerne faina si amesteca cu sare, zahar, drojdie.
  2. Incorporeaza si untura si amesteca cu degetele.
  3. Adauga treptat apa calduta (cantitatea de apa depinde si de faina, dar atentie sa nu pui prea multa) si framanta pana obtii un aluat elastic dar nu moale.
  4. Aluatul fiind vartos va fi mai greu de framantat dar este necesar sa-l framanti cam 15 minute. Daca ai optiunea de a framanta aluatul mecanizat, cu atat mai bine, daca nu, si mai bine, sala este inclusa gratuit :).
  5. Pune intr-un recipient acoperit, din plastic sau lemn, la dospit, la temperatura camerei. Va creste destul de mult, asa ca alege un recipient mai mare.
  6. Dupa ce a crescut, poti intinde foaie pentru pregatirea unei pizza sau il poti depozita la frigider, timp de 5 zile, impachetat in folie alimentara.

1 comentariu

  1. Mihaela Ungureanu

    Untura este mai sanatoasa decat uleiul rafinat din orice planta .

Comentarea este inchisa.