Aperitiv cu oua de prepelita

O reteta de aperitiv cu oua de prepelita, pentru zile de rasfat, decorate haios pentru amuzamentul copiilor dar si a celor mari. Simplu de realizat. Le poti umple cu orice compozitie doresti, ca exemplu, am scris mai jos umplutura folosita de mine si mi-au placut mult.

Pentru realizarea ochisorilor, poti folosi bobite decupate din masline, eu am folosit boabe de piper, pentru ca le aveam la indemana.

Micii puisori rezultati din ouale de prepelita ii poti folosi cu succes pentru decorarea unui platou aperitiv pentru masa de Pasti sau oricare alt eveniment. Ouale umplute sunt apreciate mereu, cu atat mai mult cele de prepelita. Vor deveni atractia copiilor.

Multumesc Ovidiu, pentru ouale de prepelita si de-abia astept sa vad si micropuisorii de la Microferma de Prepelite! :)

Reteta de Aperitiv cu oua de prepelita

Aperitiv cu oua de prepelita
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 bucati
Preparare: 30 minute
Gatire: 5 minute

Ingredientele retetei de Aperitiv cu oua de prepelita

Cantitati de ingrediente pentru: bucati
Pentru oua si umplutura:
  • 8 buc. Oua de prepelita 
  • 4 linguri Branza crema vaci 
  • 1 lingurita Mustar 
  • 1 lingurita Ulei de floarea soarelui 
  • dupa gust Sare de bucatarie 
Pentru decor:
  • 2 felii Morcovi 
  • 16 boabe Piper negru boabe

Instructiunile retetei de Aperitiv cu oua de prepelita

Pregatire oua:
  1. Pune 500 ml apa la fiert intr-un ibric.
  2. Cand clocoteste, da focul mai mic si adauga ouale de prepelita.
  3. Fierbe pentru 5 minute.
  4. Pune-le la racit in apa rece, apoi curata de coaja.
  5. Pentru fiecare ou taie un capac, in partea superioara, putin mai sus de jumatatea oului, apoi taie o felie de la baza, pentru a sta in picioare. Avand baza rotunjoara, se rastoarna.
  6. Scoate galbenusul din oua, cu coada unei lingurite mici sau cu varful unui cutit. Este un test de rabdare, ouale sunt atat de mici dar merita.
Pentru umplutura:
  1. Amesteca branza cu mustarul, uleiul si sarea pana cand devin o crema omogena dar solida.
Decorare:
  1. Pune crema obtinuta in aparatul de ornat si cu duza cu varful subtire, umple ouale cu varf.
  2. Asaza-le capacul peste umplutura si pune-le ochisori din boabele de piper.
  3. Pentru forma de cioc, taie din feliile de morcov triungiuri foarte mici si pune cate doua, formand un cioc deschis.
    Aperitiv cu oua de prepelita

5 Comentarii

  1. mioara

    felicitari.arata superb.am sa fac si eu.multumesc

  2. Ramona (Autor articol)

    Multumesc mult Gabi, de aprecieri! La micro ouale astea e putina migala dar te distrezi copios cu ele! Nu e nevoie de talent doar de putina rabdare :)

    1. Daniela Trasca

      Bună felicitări Ramona arată super e puțină migală dar bănuiesc că merge și cu ouă de găină meriți 5* așteptăm și alte rețete Mulțumesc frumos.

      1. Ramona (Autor articol)

        Daniela, multumesc!
        Cred ca arata bine si cu oua de gaina, in mod sigur detaliile sunt mai usor de realizat. Daca te bate gandul sa faci, te rog sa postezi rezultatele ca sunt foarte curioasa.
        Vin si alte retete!

  3. gabi gabi

    Felicitari, Ramona! Pe langa rabdare, cred ca trebuie sa ai mult talent pentru a realiza astfel de farfurii! Iar tu dai dovada de amandoua! Inca o data, felicitari!

Comentezi?