Briose cu coacaze rosii

Daca iti plac briosele, trebuie sa incerci reteta de briose cu coacaze rosii. De fapt si daca nu iti plac briosele, trebuie sa o incerci. Sigur o sa iti placa. La mine a fost divinizata. In plus, se fac atat de repede si simplu incat a devenit reteta mea favorita pentru urgente.

Cand am oaspeti neasteptati, ii intampin cu aceste briose calde, pentru ca reteta imi permite asta. Un singur bol de spalat si ingrediente pe care le am mereu in casa, chiar si coaja de portocala am in permanenta; o pastrez rasa, conservata intr-un borcanel in frigider. Despre coacaze, am in congelator. In reteta poti folosi atat coacaze proaspete cat si congelate. Forme de briose, gasesti aici:

Asadar, iata reteta de briose cu coacaze rosii:

Reteta de Briose cu coacaze rosii

Reteta de briose cu coacaze rosii
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 12 bucati
Preparare: 5 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Briose cu coacaze rosii

Cantitati de ingrediente pentru: bucati
  • 230 grame Faina de grau (2 cesti)
  • 200 grame Zahar (1 ceasca si jumatate)
  • 5 grame Praf de copt (jumatate de pliculet)
  • 2 buc. Oua 
  • 50 ml Ulei de floarea soarelui (un sfert de ceasca)
  • 200 ml Lapte dulce (1 ceasca)
  • 5 grame Coaja rasa de portocala (de la o portocala)
  • 1 lingura Esenta de portocale 
  • 75 grame Coacaze rosii (congelate)

Instructiunile retetei de Briose cu coacaze rosii

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
  2. Intr-un bol incapator, amesteca faina cu praful de copt si cu zaharul.
  3. Adauga restul ingredientelor dar fara coacaze (ouale, uleiul, laptele, coaja rasa de portocala si esenta de portocale) apoi amesteca totul cu ajutorul unui tel.
  4. Pune compozitia in forme de briose, dar nu foarte pline. Nu este necesar sa tapetezi formele pentru ca briosele au ulei in compozitie.
  5. In fiecare cupa de briosa adauga cateva coacaze fara sa le decongelezi si impinge-le in interiorul compozitiei cu o furculita. In cazul in care coacazele sunt lipite intre ele si nu este chip sa le dezlipesti, pune-le sub jet de apa rece.
  6. Deasupra fiecarei briose adauga trei-patru coacaze, pentru decor.
  7. Pune la copt, pentru 30 minute.
  8. Se pot servi atat calde cat si reci.

4 Comentarii

  1. Roxana Popesco

    Auchan, exact! Au o gramada de chestii congelate care merg in briose :-)

  2. Maria Lupu

    Eu am gasit la un hipermachet. (auchan).

  3. Magi Ileana

    De unde acum coacaze ?

  4. Mihaela Pais

    sa faci… or fi bune

Comentarea este inchisa.