Briose Dukan de primavara

Briose Dukan de primavara decorate si colorate potrivite pentru acest anotimp minunat. Primavara este anotimpul meu preferat si sunt atat de bucuroasa de venirea ei, ca sarbatoresc cu briose Dukan de primavara. Bine, recunosc, orice motiv imi este bun sa fac un preparat dragalas…Nu vreau sa accept ca daca sunt la dieta, nu ma pot bucura de preparate atractive si vizual. Poate ca taratele nu cresc la cuptor precum faina si nu pot obtine o briosa atat de crescuta ca pare sa explodeze insa am gasit modalitati de a le face atractive.

Pentru a obtine briose colorate, cu model floral, nu este necesara o mare abilitate de ornare, iti trebuie doar un aparat de ornat cu doua duze diferite si ceva cu care sa colorezi.

Eu evit pe cat posibil colorantii alimentari sintetici iar culoarea roz, am obtinut-o cu zeama de sfecla rosie insa pentru galben nu am avut altceva decat colorant alimentar sintetic. Cateva picaturi, nu sunt o problema, e primavara, merita!

Eu le-am colorat diferit si m-am complicat putin pentru ca am tot schimbat culorile in aparatul pentru ornat insa ti-am prezentat mai jos, cea mai simpla metoda de utilizare a patru culori.

Reteta de Briose Dukan de primavara

Briose Dukan de primavara
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 12 bucati
Preparare: 60 minute
Gatire: 25 minute

Ingredientele retetei de Briose Dukan de primavara

Cantitati de ingrediente pentru: bucati
Pentru briose:
  • 2 buc. Oua 
  • 2 linguri Indulcitor Mega Image cu ciclamat 
  • 1 lingura Indulcitor Sly cu sorbitol 
  • 4 linguri Tarate de ovaz 
  • 1 plic Budinca de caramel (praf de budinca, 40 g)
  • 1 plic Praf de copt 
  • 4 linguri Branza de vaci degresata 
  • 10 linguri Lapte dulce 0,1% grasime 
Pentru glazura:
  • 500 grame Branza de vaci degresata cu consistenta ferma
  • 3 linguri Lapte dulce 0,1% grasime 
  • 2 linguri Iaurt degresat 
  • 1 lingura Indulcitor Clio pudra 
  • 1 lingura Indulcitor Sly cu sorbitol 
  • 1 lingurita Esenta de vanilie 
  • 1 lingurita Zeama de sfecla rosie 
  • 1 lingurita Cacao degresata 
  • 5 grame Colorant alimentar galben

Instructiunile retetei de Briose Dukan de primavara

Pentru briose:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si pregateste o forma pentru briose, cu hartie decorativa.
  2. Bate albusurile spuma cu indulcitorul.
  3. Separat, amesteca taratele cu praful de budinca si praful de copt.
  4. In alt bol, amesteca galbenusurile cu branza si laptele, apoi combina-le cu compozitia de galbenusuri.
  5. Incorporeaza amestecul rezultat in albusurile spuma, cu o spatula.
  6. Pune la copt, pentru 25 minute.
  7. Scoate briosele din forma de copt si asaza-le pe un gratar, pentru a nu ramane umede. Nu iti face griji daca nu au crescut uniform, se vor acoperi cu glazura.
Pentru glazura:
  1. Pune branza in robotul de bucatarie si mixeaza impreuna cu indulcitorii si aroma.
  2. Laptele si iaurtul adauga-le treptat, in functie de cat de rigida ramane compozitia. Nu trebuie sa fie lichida, in nici un caz. Daca formezi cerculete cu lingura, trebuie sa ramana ferma, si sa isi pastreze forma.
  3. Imparte compozitia in trei parti si coloreaza doua din ele, una cu galben, cealalta cu roz. A treia ramane alba.
  4. Din cea alba, pastreaza cam doua linguri, care va fi cu cacao, pentru colorarea varfului.
Mod ornare:
  1. Ai nevoie de un aparat de ornat cu doua varfuri: unul cu semiluna si dintat, celalat spritat.
  2. Pune in aparatul de ornat culoarea galbena sau pe cea roz sau cu oricare preferi sa incepi.
  3. Cu varful semiluna (cu semiluna in sus si dintii in jos), formeaza primul rand de petale, de jur-imprejurul fiecarei briose, incepand din mijloc spre margini. Petalele trebuie sa fie lungi, cam pana la marginea briosei.
  4. Depoziteaza briosele in frigider (crema se lasa foarte repede) si schimba culoarea in aparatul de ornat.
  5. Pune pe toate briosele al doilea rand de petale, incepand tot din mijloc spre margini, cu acelasi varf cu semiluna dar de data aceasta cu semiluna in jos si dintii duzei de ornat, in sus. Petalele trebuie sa fie mai scurte decat primele.
  6. Din nou depoziteaza in frigider si schimba culoarea. Te poti juca cu culorile oricum iti trece prin cap, oricum ai face, va iesi bine.
  7. Schimba varful, pune-l pe cel spritat si adauga ultimul rand de petale, cu o apasare scurta, astfel incat sa fie micute.
  8. Pune in mijlocul lor crema colorata cu cacao si niveleaza usor.
  9. Bucura-te de briosele tale colorate si cu aroma de primavara!
    Briose Dukan de primavara

Notitele retetei de Briose Dukan de primavara

1.Inainte de a incepe sa ornezi briosele, ideal este sa lasi cremele la rece, ca sa aiba o consistenta cat mai ferma.

2.Briosele se pastreaza la frigider.

1 comentariu

  1. Maria VladMaria Vlad

    arată foarte bine

    Raspunde

Comentezi?