Carne fiarta in 5 arome

Reteta de carne fiarta in 5 arome este reteta de baza pentru cateva delicii cu specific chinezesc si este printre preferatele mele. Poti fierbe astfel majoritatea tipurilor de carne inclusiv organe, inimi, pipote etc, in special carnurile grase dar si carnea de vita.

Reteta de 5 arome este veche de 3000 ani si folosita frecvent in China dar difera usor in functie de regiune insa ingredientele comune sunt cele prezentate in aceasta reteta. Poti adauga ghimbir, nucsoara, turmeric, cardamom, etc.

Referitor la piperul de Sichuan, te sfatuiesc sa NU il inlocuiesti cu piperul obisnuit pentru ca are un alt gust. Restul condimentelor se gasesc cu usurinta in mai toate supermarketurile de pe la noi asa ca nu ar trebui sa ai probleme in a le gasi.

Reteta de Carne fiarta in 5 arome

Carne fiarta in 5 arome, reteta de baza
Vote: 3
Evaluare: 4.67
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 2 portii
Preparare: 5 minute
Gatire: 20 minute

Ingredientele retetei de Carne fiarta in 5 arome

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 500 grame Carne de vita 
  • 3 buc. Anason stelat 
  • 5 boabe Piper Sichuan 
  • 5 buc. Cuisoare 
  • 1/2 lingurita Seminte de fenicul 
  • 1/2 lingurita Scortisoara pudra 

Instructiunile retetei de Carne fiarta in 5 arome

  1. Pune 1l de apa la fiert sau cat este necesar ca sa acopere carnea.
  2. Spala carnea si portioneaza in bucati dupa preferinta. Nu conteaza marimea acestora.
  3. Cand a dat in clocot, adauga condimentele, apoi carnea in apa fiarta si lasa sa fiarba la foc mediu 20 minute. Condimentele le poti pune intr-o strecuratoare pentru ceai daca nu vrei sa se imprastie in oala.
  4. Dupa ce s-a fiert, scoate din apa si prepara felurile preferate. Se poate consuma ca atare dar adauga-i sare.

Comentezi?