Reteta de chec aperitiv cu ciuperci este o varianta simpla si versatila de a obtine un aperitiv, gustare sau chiar o garnitura gustoasa si fara carbohidrati. Checul aperitiv in general este foarte apreciat pentru ca se face foarte simplu si este cu adevarat savuros.
Pentru ca nu este o reteta complicata, o poti face oricand, fara emotii ca ceva ar putea sa nu iasa bine.
Reteta de Chec aperitiv cu ciuperci
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 2 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Chec aperitiv cu ciuperci
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 30 grame Ceapa
- 2 linguri Ulei de masline
- 300 grame Ciuperci din conserva
- 3 buc. Oua
- 150 grame Branza Cedar
- 10 buc. Masline negre, mari, fara samburi (sau echivalentul in rondele)
- 1/2 legatura Marar proaspat
- 1/2 legatura Patrunjel proaspat
- 1 gram Cimbru uscat (dupa gust)
- 1 gram Sare de bucatarie (un praf)
- 1 gram Piper negru macinat (un praf)
Instructiunile retetei de Chec aperitiv cu ciuperci
- Taie ceapa marunt si caleste intr-o tigaie, in uleiul de masline, pana cand devine translucida.
- Intre timp, spala si scurge ciupercile, adauga-le in tigaie peste ceapa si gateste-le 2-3 minute apoi pune deoparte.
- Separa albusurile de galbenusuri iar albusurile bate-le spuma.
- Preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
- Rade branza (dar opreste putina pentru topping) si amesteca cu galbenusurile, mararul si patrunjelul taiat marunt, cimbru, sare si piper.
- Taie maslinele mai mici daca nu sunt deja rondele si adauga-le si pe acestea.
- Incorporeaza albusurile spuma in compozitie si pune totul intr-o tava antiaderenta pentru cuptor.
- Pune la cuptor pentru 20 minute.
- Scoate tava si presara restul de branza rasa, apoi mai lasa in cuptor 5 minute, pentru gratinare.
- Serveste calda sau rece.
Si cu ceapa si ciupercile ce facem? Punem la cuptor doar ouale???