Chec aperitiv cu ciuperci

Reteta de chec aperitiv cu ciuperci este o varianta simpla si versatila de a obtine un aperitiv, gustare sau chiar o garnitura gustoasa si fara carbohidrati. Checul aperitiv in general este foarte apreciat pentru ca se face foarte simplu si este cu adevarat savuros.

Pentru ca nu este o reteta complicata, o poti face oricand, fara emotii ca ceva ar putea sa nu iasa bine.

Reteta de Chec aperitiv cu ciuperci

Chec aperitiv cu ciuperci
Vote: 4
Evaluare: 4.5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 2 portii
Preparare: 10 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Chec aperitiv cu ciuperci

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 30 grame Ceapa 
  • 2 linguri Ulei de masline 
  • 300 grame Ciuperci din conserva 
  • 3 buc. Oua 
  • 150 grame Branza Cedar 
  • 10 buc. Masline negre, mari, fara samburi (sau echivalentul in rondele)
  • 1/2 legatura Marar proaspat
  • 1/2 legatura Patrunjel proaspat
  • 1 gram Cimbru uscat (dupa gust)
  • 1 gram Sare de bucatarie (un praf)
  • 1 gram Piper negru macinat (un praf)

Instructiunile retetei de Chec aperitiv cu ciuperci

  1. Taie ceapa marunt si caleste intr-o tigaie, in uleiul de masline, pana cand devine translucida.
  2. Intre timp, spala si scurge ciupercile, adauga-le in tigaie peste ceapa si gateste-le 2-3 minute apoi pune deoparte.
  3. Separa albusurile de galbenusuri iar albusurile bate-le spuma.
  4. Preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
  5. Rade branza (dar opreste putina pentru topping) si amesteca cu galbenusurile, mararul si patrunjelul taiat marunt, cimbru, sare si piper.
  6. Taie maslinele mai mici daca nu sunt deja rondele si adauga-le si pe acestea.
  7. Incorporeaza albusurile spuma in compozitie si pune totul intr-o tava antiaderenta pentru cuptor.
  8. Pune la cuptor pentru 20 minute.
  9. Scoate tava si presara restul de branza rasa, apoi mai lasa in cuptor 5 minute, pentru gratinare.
  10. Serveste calda sau rece.

1 comentariu

  1. diana

    Si cu ceapa si ciupercile ce facem? Punem la cuptor doar ouale???

Comentezi?